Moderní mikrovlnky nabízejí řadu skvělých funkcí

 Dům 
22. ledna 2020 17:54 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Multifunkční mikrovlnné trouby zvládnou víc než jen ohřívání Internet
Existuje velké množství mikrovlnných trub. Od nejlevnějších s mechanickým ovládáním za pár stovek až po digitální, které mají daleko více funkcí než pouhé rozmrazování a ohřívání jídel. Pojďte se přesvědčit, že vyšší investice do multifunkční mikrovlnné trouby se vám rozhodně vyplatí.

S multifunkční mikrovlnnou troubou také díky přidaným funkcím a jejich kombinacím pozvednete své kulinářské umění na vyšší úroveň.

Na velikosti záleží

Ačkoli dosud při výběru mikrovlnky hrála roli zřejmě velikost, radíme vám nesahat ihned po té nejmenší. Ve větší troubě si totiž bez problémů třeba ohřejete celou pizzu, upečete kuře nebo připravíte více toustů naráz. Zapomenout už byste měli i na mechanické ovládání, kde lze nastavit jediné dva parametry – čas přípravy a výkon. Časem se sice naučíte kombinace, jak co ohřát, ale vy přece doma chcete skutečné pomocníky, nebo ne?

Užitečné funkce

Pokud nechcete jen něco malého na ohřívání jídla na chalupě za pár stovek, stojí za to si připlatit za nové vychytané funkce. Užitečná je například ta, u níž máte možnost vybrat si, zda chcete jídlo ohřívat, rozmrazovat, zapékat či péct, zvolíte druh pokrmu, jeho hmotnost a mikrovlnka se postará o vše tak, aby byl výsledek dokonalý.

Oceníte horký vzduch i páru

Osvědčí se vám například funkce horkého vzduchu. Zatímco mikrovlny připravují pokrm zevnitř, kruhové topné těleso vám vykouzlí křupavou kůrčičku. A ze zmrazeného pečiva vám během chvilky připraví voňavou dobrotu, jako byste si ji právě přinesli z obchodu. Chytré trouby dokáží také vařit v páře (funkce Steam). Zelenina si zachová barvu, konzistenci a živiny, rýže se už nikdy nerozvaří a těstoviny budou vždy „al dente“, navíc vám odpadne otravné cezení.

Skoro by se dalo říci, že chytré mikrovlnky nahradí klasickou troubu. Pravda, krocana nebo dva plechy buchet naráz v ní neupečete, ale co se týká kvality připravovaného jídla, tady už si ruce rozhodně podat mohou. Kombinované mikrovlnky jsou prostě důkazem, že i trouba může být chytrý pomocník.

Propečené a zároveň křupavé

Nenechejte se při rozhodování odradit množstvím různých funkcí. Ono jich totiž zase tolik není, ale každá značka si je pojmenovává po svém a například pojmy Crisp a Crusty Plate jsou jedno a totéž. V tomto případě jde o kombinovanou funkci, při níž mikrovlny připravují například kuře a gril se zároveň stará o křupavou kůrku. Mikrovlnné trouby toho zkrátka dokáží mnohem více než ve svých začátcích. Podívejte se na pár dalších zajímavých tipů, jak zajímavě využít mikrovlnnou troubu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod