Betonové ploty jsou bezúdržbové a vydrží řadu let. Vybrat si můžete z mnoha barev i povrchových úprav

 Ostatní 
05. května 2020 13:30 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Betonové ploty jsou bezúdržbové a vydrží řadu let Internet
Stříhání a natírání plotu po letech vás určitě unaví. Zkuste plot betonový. Beton nevyžaduje téměř žádnou údržbu a navíc dlouho vydrží a vypadá pořád i po letech výborně. Nyní je i v mnoha barevných odstínech. Betonové ploty, které jsou montované, se dají rychle postavit. Vybrat si můžete z mnoha barev i povrchových úprav.

Pohledová část plotu může být hladká a můžete ji mít buď na jedné nebo na obou stranách plotu. V široké nabídce betonových plotů najdete imitace přírodního kamene – se vzhledem lámaného kamene, s profilem cihliček nebo s raznicovým otiskem.

Betonový plot má životnost až 40 let

Betonový plot nestárne a je dost možné, že vás i přežije. Důležité je však bezúdržbové užívání bez pracného natírání. Někteří dodavatelé uvádějí životnost betonového plotu až 30 – 40 let.

Výhody betonového plotu

• snadná a rychlá montáž
• dlouhá životnost
• možnost rozebrání a přemístění
• mrazuvzdornost
• bezúdržbovost
• variabilita

Kde všude můžete použít betonový plot

Betonoovéploty lze využít jako ohraničení zahrad rodinných domů, chat a chalup, ohrazení průmyslových pozemků a nemovitostí, oddělení kompostu na zahradách a betonové ploty poslouží i jako stabilní stěny kotců něbo výběhů pro zvířata.

Betonový plot je vlastně skládačka

Betonový plot se skládá systémem ukládání desek na sebe, ve svislé poloze a mezi desky se nasouvají betonové sloupky dohromady se sloupky koncovými. Betonový plot se staví do výšky 1 – 3 m, výška není pevně daná a lze ji korigovat ještě před použitím soklových desek. 

Betonový plot – dlouhá životnost

Pro betonový plot je nutné použít beton velmi vysoké kvality. Dlouhou životnost, je třeba zajistit kombinací s dalšími chemickými složkami. Díky preciznímu složení je betonový plot pevný a pružnější. Stabilitu betonovému plotu dodává ocelová amatura.

Nemusíte vyřizovat stavební povolení

Pokud jste rozhodli pro betonový plot, stačí vám ohláška na stavebním úřadě. Plot si postavte na svém pozemku a nikdy ne na hranici se sousedním pozemkem. Plot nesmí ničemu a nikomu překážet. U řadových domků jste omezeni danou výškou plotu. Oplocení nesmí svým rozsahem, tvarem a použitým materiálem narušit charakter stavby na oplocovaném pozemku. Nesmí zasahovat do rozhledového pole připojení stavby na pozemní komunikaci. Oplocení nesmí ohrožovat bezpečnost osob. Pokud si nejste stále jisti, zda betonový plot je tou pravou volbou, přečtěte si náš článek: Na co se zaměřit při výběru plotu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít