Balkonové květiny, které nevyžadují náročnou péči a přitom krásně kvetou

 Zahrada 
02. května 2020 09:17 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Petúnie se rychle rozrostou  Pixabay
Balkonové květiny krásně ozdobí váš dům. Bez nich by byly vaše parapety a balkony prázdné. Vydrží sice pouze jednu sezonu, ale stojí za to. Druhů balkonových květin je hned několik. Vyberte si ty, které se vám budou nejvíce líbit a nebudete se o ně muset přehnaně starat.

Balkonové květiny byste neměli vybírat pouze podle vzhledu, ale přihlédněte i k tomu, zda vydrží velká letní horka, aniž by je silné sluneční paprsky nějak poškodily. Druhy balkonových letniček spolu můžete zkombinovat, abyste měli pestřejší truhlíky.

Petúnie

Petúnie se řadí mezi nejoblíbenější balkonové květiny. Není divu. Mají rády slunná stanoviště a velká tepla. Pokud je budete pravidelně zalévat, krásně vám rozkvetou. Existují i převislé petúnie, které se postupně rozrostou do bohatých závěsů. Péče o petúnie není nijak náročná. V letních dnech je zalévejte denně a hnojte jednou týdně.

Problém může nastat, když se přežene velká letní bouře. Chladné počasí je nepřítel petúnií. Déšť je snadno poškodí. Musíte je před bouří schovat. Pokud se petúnie příliš vytáhne a přestane kvést, musíte ji zkrátit zhruba o dvě třetiny. Neměli byste zapomenout pravidelně odstraňovat odkvetlé květy.

Levandule

Levandule je ideální rostlina do horkého počasí. Umístěte ji tam, kde praží slunce celý den. Levandule je oblíbená, protože vytvoří krásné fialové trsy, které navíc odpuzují šatní moly a mšice. Můžete ji zasadit mezi další balkonové květiny a nemusíte se bát, že je napadne hmyz.

Levandule nepotřebuje přehnanou péči. Stačí jí pravidelná zálivka. Můžete ji i hnojit, ale nutně to nepotřebuje. Na podzim ji můžete usušit a udělat si z ní třeba čaj.

Kosmatec

Kosmatec je krásná a nenáročná rostlina. Můžete si ji pořídit hned v několika barvách. Pokud máte zájem o rostlinu, která vydrží na slunci celý den, bude vám krásně kvést a nebudete se muset o ni příliš starat, kosmatec je pro vás ideální.

Kosmatec potřebuje pravidelnou zálivku. V horkých letních dnech ho můžete zalévat denně. Pokud na něj však občas zapomenete, nic se nestane. Původem pochází z pouštních oblastí, takže bez vody nějakou dobu vydrží.

Na hnojení kosmatce rovnou zapomeňte. Nejenže to květina nepotřebuje, ale mohly byste jí tím ještě uškodit. Kosmatec ochraňte před silným deštěm, který by ho mohl poškodit. Přečtěte si o tom, jaké barevné letničky si můžete nasadit na zahradu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod