Fén má mnoho využití. Můžete s ním vyžehlit prádlo nebo odstranit nálepky ze skla

 Ostatní 
16. července 2020 13:00 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S fénem odstraníte skvrny od vosku  Depositphotos
Fén na vlasy nejdete téměř v každé domácnosti. Primárně se hodí k vysoušení vlasů, ale můžete ho použít i k jiným praktickým činnostem. Byla by škoda využívat ho pouze na vlasy. Jak ho zužitkovat, abyste si usnadnili život?

Málokdo ví, že fén je multifunkční přístroj. Kromě toho, že si s ním vysušíte vlasy, můžete ho použít při úklidu, pečení či odlepování nežádoucích nálepek ze skla. Přečtěte si, co dalšího dokáže.

Nálepky na skle

Nelíbí se vám nálepky na skleničkách či talířích? Možná máte na kapotě auta ještě starou dálniční známku, protože se vám ji nepovedlo sundat dolů. Můžete nálepky zkusit seškrábat nehty, ale zbytečně si je zničíte a stejně celou nálepku nedostanete pryč. S vysoušečem vlasů vám to půjde rozhodně lépe. Chvíli s ním nahřívejte podklad či kapotu, dokud lepidlo nezměkne. Následně už pouze stačí nálepku sloupnout.

Hladká poleva

Pečete rádi dorty či koláče? Můžete na nich jednoduše udělat dokonalou polevu. Bude vám k tomu stačit fén. Zapněte ho na nejmenší stupeň a z větší dálky ji začněte fénovat. Pokud vám poleva už ztuhla, ale ještě byste do ní chtěli něco usadit, zapněte fén. Díky horkému vzduchu se poleva rozehřeje a následně do ní budete moct dát třeba ovoce či nějaké košíčky. Necháte ji ztuhnout a ozdoby na ní budou držet.

Žehlení prádla

Pokud spěcháte a nechce se vám vytahovat žehličku, prádlo můžete vyžehlit i pomocí fénu. Může se také stát, že budete chvíli pobývat v hotelu a žehlička tam nebude. Vysoušeč vlasů tam však najdete vždycky. Rozprostřete oblečení na rovný povrch a lehce ho pokropte vodou. Zapněte vysoušeč vlasů, namiřte ho na prádlo a jednou rukou oblečení vyhlazujte. Oděv sice nebude perfektně rovný, ale rozhodně bude vypadat lépe než předtím.

Skvrny od vosku

Rádi si v domácnosti zapalujete svíčky? Pak se vám nepochybně již několikrát stalo, že vám stekl vosk na stůl nebo jiné místo. Odstranit ho můžete jednoduše pomocí vysoušeče vlasů. Zapněte ho na nejvyšší stupeň a nahřejte ho. Po chvíli změkne a můžete ho snadno sloupnout. Pokud vám po něm zůstala skvrna, použijte na ni octovou vodu. Dále čtěte: Dalším užitečným pomocníkem v domácnosti je alobal. Zjistěte, k čemu ho můžete využít.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47