Podávejte letos ptáčkům semínka jinak. Vyrobte jim super jednoduché krmítko

 Ostatní 
18. listopadu 2020 12:12 / Veronika Prášilová
  3
📷
4 fotografie v galerii
Základní surovinou je rulička od toaletního papíru Depositphotos
Sychravé podzimní počasí vyzývá každým rokem k tomu, aby lidé začali nosit do přírody první kousky potravy, která přilepší volně žijícím zvířatům. Mimo lesní zvěře je pomalu na čase začít přikrmovat také ptáčky, kteří už hledají obživu velmi obtížně, takže se jim pravidelnou hrstkou zrníček určitě zavděčíte.

A pokud jim nechcete semínka jen tak pohazovat do misky, zkuste pro letošek vyrobit jednoduché, avšak velmi efektivní krmítko.

Než začnete s výrobou

Potřebovat budete jen pár věcí, které však máte zřejmě doma. Tedy možná až na zrníčka, která však seženete nejen ve specializovaných obchodech, ale v tomto období také ve většině supermarketů.

K samotné výrobě si připravte k ruce potřeby a suroviny z následujícího seznamu:

  • ruličky od toaletního papíru
  • med, případně arašídové máslo
  • talíř
  • misku
  • zrníčka nebo jejich směs
  • provázek

Pokud všechny tyto věci máte, jste jen krok do cíle.

Pusťte se do práce

Do talíře nalijte med. Pokud je příliš tuhý, nechejte jej pomalu povolit ve vodní lázni. Mezitím si do širší misky nasypejte zrníčka. Jakmile se vám bude zdát, že je med dobře tekoucí, vezměte si nachystané ruličky od toaletního papíru a jednu po druhé nejprve důkladně obalte v medu a poté v misce se zrníčky, aby se pokryla celá plocha.

Máte-li hotovo, nechejte vše důkladně zaschnout. Jakmile budou ruličky dostatečně vytvrdlé, provlečte středem každé z nich dostatečně dlouhý provázek, za který budete moci nově vytvořená krmítka pověsit.

Myslete na bezpečí strávníků

Krmítko pověste na takové místo, aby na něj nepršelo, například pod stříšku, na lodžii nebo hustý strom. Vždy mějte také na paměti, že musí být umístěné tam, kde budou ptáčci při krmení v bezpečí a nedostane se k nim například kočka. Čtěte také: Potěšte ptáčky v podzimní plískanici, těmito laskominami si je rozhodně získáte

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve