Jak efektivně zbavit psí tlapky nánosů bahna

 Mazlíčci 
17. listopadu 2020 13:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Někdy se obyčejná procházka může zvrtnout v pěkně blátivou cestu Depositphotos
Ať už prší, sněží nebo je bláto, váš pes potřebuje i tak vyvenčit. Po takové procházce je však potřeba chlupáči očistit jeho tlapky, na které se nalepí kde co. A otírání někdy skutečně nestačí. Jak to tedy udělat skutečně efektivně?

Vzhledem k tomu, že drtivá část psů žije se svými pány ve společné domácnosti, je potřeba dbát na jejich čistotu. Asi nikdo nestojí o to, aby vám pes roznášel po celém interiéru vrstvy bláta a dalších nečistot. Suchý hadr je v tomto případě opravdu nedostatečný pomocník. Poradíme vám, jak na psí tlapky, aby byly opravdu čisté.

Mokrou cestou

Nejlepším pomocníkem je voda. To je zcela logické. Máte-li doma malé plemeno psa, je nejlepší variantou prostě dát zvíře do vany nebo sprchového koutu a tam mu tlapky pořádně očistit vodou a případně i psím šamponem. Pokud máte přístup do koupelny, je asi nejjednodušší mazlíka vzít do sprchového koutu či vany. U těch nejmenších psíků stačí i klasické umyvadlo.

Velký pes? I zde je řešení

Samozřejmě, že předchozí rady se netýkaly majitelů velkých psů. Dostat je do vany by pro některé byl nadlidský úkol. V tomto případě musí voda k psovi. Napusťte kyblík či lavor, dejte pod něj velký ručník a tlapky mu jednu po druhé umyjte. V létě se nebojte pejska omýt i vodou z hadice. Ale pozor, aby proud nebyl příliš silný. 

Psí rohožka 

Ještě jste neslyšeli o psí rohožce? Jde o skvělého pomocníka při čištění tlapek, který se položí před dveře. Stačí, aby se pejsek po ní prošel a hustá absorbční vlákna zachytí velké množství nečistot. Jedná se o praktické řešení nejen do domácnosti se zvířaty.

Cestovní kartáč

Pokud máte v plánu cestovat, máme pro vás zajímavý tip. Na trhu existuje speciální cestovní čistička tlapek. Je to malá válcová nádoba, která uvnitř skrývá několik řad jemných silikonových jazýčků. Stačí do ní nalít trochu vody a psí tlapku strčit do nádoby. Pomocí rotačních pohybů ji takto krásně umyjete. Chystáte-li se s vaším chlupáčem na delší cestu v autě, poradíme vám, na co byste neměli zapomenout. Více jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?