Velikonoce klepou na dveře. Přivítejte je tradičně nazdobeným stromkem ve váze

 Dům 
31. března 2021 09:03 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
K jarním tradicím patří i velikonoční strom Pixabay
Velikonoce už pomalu klepou na dveře, je proto nejvyšší čas vnést trochu té jarní sváteční atmosféry i do vašeho bytu, respektive vázy. Poradíme vám, jak si vytvořit tradiční velikonoční stromeček.

Stejně jako je v zimě tradicí zdobení vánočního stromečku, patří zase k jaru zdobení větviček barevnými vajíčky či jinými ozdobami. Tato tradice původem pochází z Německa, odkud se ale velmi rychle rozšířila do celého světa, včetně našich končin. Pokud jste si zatím takovou výzdobu doma neudělali, co tak s tím začít letos? 

Kroucená vrba 

I když je většina stromů stále ještě bez listí, věřte, že taková kroucená vrba bude ve váze vypadat skvěle i holá. Tím spíše ještě vynikne její netradiční tvar. Dejte si pár větví do vázy a dozdobte je malovanými kraslicemi, které zavěsíte na větve pomocí stužek nebo provázků.

Šetřete kočičky

Kočičky sice patří k milým ozdobám každé vázy, ale pokuste se jimi šetřit. Je to totiž první potrava pro včely a další létající hmyz, který je po zimním spánku vyhladovělý a zesláblý. Pokud jim neodoláte, ustřihněte si opravdu jenom pár proutků, které můžete lehce nakombinovat třeba s kroucenou vrbou nebo dalšími rostlinami. 

Zlatý déšť

Není asi nic hezčího, než se dívat na záplavu žlutých kvítků. Zlatý déšť je prostě klasika, která by vám na velikonočním stole neměla chybět. A i když ještě nekvete, stačí jej dát na pár dnů do vody a uvidíte, jak vám v teplém pokoji ožije. 

Třešeň nebo jabloň? 

Máte-li na zahradě stromy třešní nebo jabloní, jejich květy vám mohou udělat parádu i na svátečním stole. Odstřihněte si pár větviček (stromu tím nijak neublížíte) a dejte je do vázy s vodou. Za pár dní vám rozkvetou. Poté je stačí dozdobit kraslicemi, třeba takovými, které si vlastnoručně nazdobíte doma. Skvělý tip, jak dekorovat pomocí pěny na holení jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve