Ozdobte si dveře jarním věncem. Vyrobit jej můžete i sami, zvládne to opravdu každý

 Dílna 
27. března 2021 11:12 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Na jarní věnec patří květiny Depositphotos
Na jaře se příroda probouzí a rozkvétá, což většině lidem zlepší náladu. V radostném duchu si můžete ozdobit i své vchodové dveře jarním věncem. Vždy, když přijdete domů, všimnete si jej a usmějete se. Největší radost z něj budete mít, když si ho sami vyrobíte. Zjistěte, jak to provést.

Zhotovení jarního věnce není těžké. Nazdobit ho můžete podle svých představ. Některé komponenty najdete ve své zahradě nebo na procházce v přírodě. Pokud preferujete velikonoční výzdobu, můžete věnec vytvořit i v jejich duchu.  

Věnec potřebuje základ

Každý věnec potřebuje kulatý základ, který podle vlastních představ nazdobíte. Korpus můžete vytvořit z vrbových, břečťanových nebo jiných větviček, které budete mít po ruce. Dobře poslouží i sláma. Nemusíte se striktně držet konkrétních předloh, ale věnec sestavit z věcí, které v okolí najdete. Ničemu nevadí, když nebude dokonale uhlazený, větvičky z něj mohou nedbale vyčuhovat.

Proutí samo o sobě nebude držet kulatý tvar, proto ho zabezpečte provázkem v barvě, která nepůjde vidět, drátkem nebo vlascem. V případě, že se na vyrábění korpusu necítíte, nebo nemáte čas, můžete si ho koupit. Nemusíte si pořizovat přímo proutěný, hezký věnec lze vytvořit i z polystyrenového základu. Ke korpusu připevněte menší ucho vyrobené ze sisalu nebo stuhy, abyste ho mohli pověsit.

Jakými dekoracemi jarní věnec nazdobit?

Poté, co doděláte základ, přichází ta nejpříjemnější část výroby. A tou je zdobení. V tomto kroku můžete maximálně využít svoji fantazii. Komponenty seženete v zahradě, lese nebo na louce. Připevněte je pomocí tavné pistole či drátků.

Květiny

Na věnci by neměly chybět jarní květiny. Krásně se na něm budou vyjímat narcisy, tulipány, sedmikrásky, konvalinky, krokusy, hyacinty nebo sasanky. Myslete však na to, že květy natrhané v přírodě na věnci nevydrží čerstvé věčně. V případě, že chcete mít věnec krásný až do léta, můžete ho ozdobit umělými květinami.

Zelené rostliny

Pokud nechce, aby věnec hrál vyloženě všemi barvami, můžete do něj kromě několika kytek zakomponovat i zeleň. V tomto směru vám dobře poslouží větvičky břečťanu, mech nebo několik lístků stálezelených rostlin. Přidat do věnce můžete i různé druhy trav.

Velikonoční dekorace

Dekorovat jarní věnec můžete i velikonočními motivy. Nazdobit jej lze vyfouklými vajíčky, skořápkami a postavičkami malých zajíčků, slepiček nebo kuřátek. K Velikonocům se hodí i barevné stuhy, kterými věnec hezky dozdobíte. Přečtěte si také, jak uplést velikonoční pomlázku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve