Jak vybrat ideální pelíšek pro vašeho psa. Důležitá je nejen velikost a materiál, ale i barva

 Mazlíčci 
25. září 2021 10:05 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pes prospí dvě třetiny svého života Pixabay
Každý pes by měl mít svůj pelíšek. A samozřejmě ten nejlepší. Ale jak poznat ten ideální pelíšek pro vašeho psa? Následující řádky vám to prozradí.

Je to jako s postelí a matrací. Pokud si tyto dva kousky nábytku kupujete, věnujete jejich výběru pečlivou pozornost. Vždyť spánkem strávíte prakticky třetinu života. Pes dokonce dvě (prospí i 16 hodin denně). Proto by měl být i jeho pelíšek opravdu pohodlný a útulný. Kromě správného umístění je důležitý pečlivý výběr. Víte, jak určit správnou velikost nebo který typ pelíšku pro psy je nejútulnější?

I na protažení 

I když psi v drtivé většině spí v domácím prostředí na boku, čas od času se potřebují po probuzení pořádně protáhnout. Jeho pelíšek by tak měl být tak velký, aby si v něm mohl pohodlně natáhnout své končetiny. Před jeho koupí tak svého psa pořádně změřte, ideálně ve stoje, od špičky čumáku až po spodní část ocasu a pak od vrcholu lebky k podlaze. K naměřeným číslům přidejte ještě 25 % a získáte ideální rozměr psího pelíšku.  

Vhodný tvar 

Pelíšky se nečastěji prodávají oválné nebo hranaté. Psi, kteří rádi spí stočení do klubíčka, budou spokojení v oválném pelíšku. Naopak chlupáč, který se rád roztahuje na matraci, určitě upřednostní klasický hranatý tvar. Vypozorujte, jak váš pes nejraději spí. Psi, kteří se rádi roztáhnou, preferují jednoduché ploché postele ve tvaru matrace. Naopak ti, kteří spí v klubíčku, se budou lépe cítit v kulatém či oválném pelechu. 

Správné místo

I když bydlíte v panelákovém bytě, kde se přes zimu topí, neznamená to, že tam není průvan. Na to myslete ve chvíli, kdy budete pejskovi vybírat místo pro jeho nový pelíšek. Pokud máte možnost, postavte jej na vyvýšené místo. Díky němu bude matrace lépe větrat a zabrání se tak jejímu vlhnutí. Navíc, vyšší místo ocení jak starší psi, tak i ti, co mají problémy s klouby. O tom, jak těmto komplikacím předcházet a jaká strava pomáhá, jsme psali zde.

Nezapomeňte na úklid

Aby pelíšek dlouho vydržel, myslete na jeho pravidelný úklid. Je potřeba jej zbavit nejenom chlupů, ale také různých nečistot, které si s sebou pes přinese z venkovní procházky. Proto je dobré, aby se dal pelíšek rozebrat a hodit do pračky, případně se z něj dala vyjmout matrace a vložky. Stejně tak byste měli zvážit i výběr barvy. Na světlém podkladu bude vidět každá nečistota, což není zrovna ideální během zimního období. Na druhou stanu ale světlé barvy absorbují a vyzařují méně tepla, takže jsou  zase v horkém počasí pohodlnější. Proto se nabízí varianta světlých odstínů, ale s velkými výraznými vzory, které dokáží zakrýt nejednu skvrnku.

Zdroj: zverokruh-shop.cz, akinu.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47