Vyrobte si dušičkový věnec na poslední chvíli ze dvou věcí

 Dílna 
30. října 2021 08:42 / Šárka Sokolská
  0
📷
3 fotografie v galerii
Slaměnky dokáží svými barvami rozzářit šedé podzimní dny Pixabay
Dušičky už jsou za dveřmi. Nesehnali jste žádný věnec, který by se vám líbil? Pak si vyrobte vlastní. Nezabere vám to víc než pár minut.

Jako každý rok i ten letošní se na hřbitovy začnou sjíždět lidé nejen z okolí, ale i vzdálení příbuzní, kamarádi, zkrátka všichni, kteří chtějí položit kytici na hrob někoho blízkého či za něj rozsvítit svíčku. K této výzdobě patří i pietní věnce. V obchodech se dají sehnat jak umělé, které sice vydrží, ale mnohdy působí až kýčovitě, nebo přírodní. Ty jsou však dost drahé. Máme pro vás tip, jak si vyrobit přírodní věnec, který vám rozhodně vaši peněženku nevysaje. 

Slaměnkový

Slaměnky jsou drobné krásné kvítky, které hýří různými barvami. Navíc vypadají skvěle jak čerstvé, tak i nasušené. Proto jsou ideální na tvorbu různých podzimních dekorací včetně dušičkových věnců. Kromě slaměnek, které můžete sehnat v květinářství, si ještě kupte libovolný korpus, například z polystyrenu. Je levný a dobře se vám s ním bude pracovat.

Přeberte kvítky

Ještě před tím, než se pustíte do samotné výroby, přeberte slaměnky. Oddělte na jednu hromádku ty, které jsou již příliš rozvité a překvetlé. Velmi brzy by z nich vypadly středy a květy by postupně začaly pelichat. Na druhou hromadu dejte ty, které jsou polorozvité. A tyto kvítky použijete i na výrobu věnce. Pokud jich máte dost, můžete si je ještě rozdělit podle barev. Poté si rozehřejte tavnou pistoli. Pokud ji nemáte, použijte špendlíky.

Začněte od spodu

S výrobou věnce začněte od spodní části a postupujte směrem do středu. Květy nalepujte jeden vedle druhého tak, aby byl co nejméně vidět korpus. Do spodní řady dávejte více rozkvetlé kvítky a na střed dávejte ty drobnější. Záleží jen na vás, jestli bude věnec vícebarevný, nebo budete jednotlivé barvy střídat po jednotlivých řadách. Stejně tak můžete slaměnky doplnit například šiškami či jinými přírodninami, které najdete v lese.

Nezapomeňte na stuhu

Až budete mít věnec hotový, přidělejte na něj stuhu. Tu upněte do spodní části věnce, aby nebyly vidět její okraje. A máte hotovo. Pokud vám ještě nějaké slaměnky zbyly, můžete si jimi vyzdobit i váš interiér. Stačí je stejným způsobem upevnit do polystyrenových koulí. A máte-li zahradu, můžete si slaměnky pro příští rok sami vypěstovat. Není to složité. Co vše potřebují a jaké nároky mají na stanoviště, jsme psali zde

Zdroj: jaktak.cz, living.iprima.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve