Jak řešit trable s oblečením. Zaseklý zip opraví vazelína, trčící kostici běžná náplast

 Ostatní 
28. ledna 2022 17:48 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oko na punčoše lze dočasně opravit pomocí laku na nehty Depositphotos
Snad každému se nějaká podobná patálie určitě stala. Někam spěcháte a při oblékání zjistíte, že na oděvu zůstala skvrna od make-upu, z podprsenky vám vykukuje kostice a na bundě nebo kabelce se vám zasekl zip. Takřka všechno má naštěstí i rychlé řešení. Jen musíte znát ty správné fígle.

Pokud se vám nějaké trable s oblečením stanou, v prvé řadě zachovejte chladnou hlavu. Skoro na každý problém totiž existuje nějaké řešení. Poradíme vám, co na kterou nepříjemnost platí.

Kostice od podprsenky

Dámy, které nosí podprsenky s kosticemi, ví moc dobře, jak nepříjemné je, když si jeden z drátků  prorazí cestu ven. Bez kostice podprsenka ztratí tvar, když ale necháte kostici trčet venku, za chvíli vás začne bolestivě bodat do hrudníku. Zkuste ji zafixovat obyčejnou náplastí, ideálně dětskou. Ta je menší a pro tento účel bohatě postačí. Alternativním řešením pak je fixace pomocí izolepy.

Oko na punčoše

Pokud zjistíte, že vám ujíždí oko na punčoše, pomůže vám průhledný lak na nehty, případně lak na vlasy. Tento trik funguje také na roztřepené nitky na knoflících.

Povolený lem

Dobrý trik existuje i na povolený lem. Pokud už nemáte čas jej přišít, kápněte na něj trošku sekundového lepidla. Když to s ním nepřeženete, budete pak moci zaschlou kapku po návratu domů normálně seškrábnout a látku zašít standardním způsobem.

Zaseklý zip

Zaseklý zip lze někdy povolit poté, co zoubky promažete vazelínou nebo balzámem na rty. Podobně pomůže také obyčejné mýdlo nebo gel na praní. V kanceláři si zase můžete pomoci tužkou číslo 2, která obsahuje přírodní mastek. Tužku otírejte o zoubky tak dlouho, dokud zip nepokryje vrstvička grafitu. Pak už jen stačí jezdcem pohybovat do stran, dokud nezačne normálně fungovat.

Skvrna od make-upu

Udělala jste si perfektní make-up, ale při následném oblékání jste si jej otřela do trička, halenky nebo svetříku? Nepanikařte. Postříkejte skvrnu pěnou na holení. Pořádně ji do látky zapracujte a pak stáhněte čistým navlhčeným hadříkem.

Semišové boty

Semišové boty jsou háklivé na znečištění. Pokud jste si je zapomněla vyčistit nebo se vám ušpinily během dne a ještě potřebujete dělat dobrý dojem, pomozte si pilníkem na nehty. Velmi jemně skvrnu pilníkem přejeďte, za chvilku po ní nebude ani památky.

Sůl na botách

Teď v zimě se může snadno stát, že vám vaše kožené boty zničí sníh nebo sůl, která na obuvi zanechá ošklivé bílé mapy. I v tomto případě ale existuje docela snadné řešení. Namočte měkký kartáček nebo hadřík do octa a jemně tekutinu do kůže vpravte. Bota bude zase jako nová.

Zdroj: Tchibo, bobvila.com, glamour.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty