Módní holínky pro muže – jak vypadat stylově i v deštivém počasí?

 Komerční sdělení 
16. března 2022 08:43 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Než se pustíte do výběru, ujasněte si, pro jakou příležitost budete svoje holínky nejčastěji používat archiv klienta
Během deštivých dní je většina lidí raději schovaná pod střechou než vystavená povětrnostním podmínkám, ne vždy se dá ale dešti vyhnout. Naštěstí móda pokročila a není problém sehnat slušivé oblečení, které vás udrží v suchu. To samé platí i u bot – v kdysi vysmívaných holínkách můžete udělat velkou parádu.

Jsou věci, které nepočkají, až se počasí umoudří. Ať už jde o cestu do práce, nákup, venčení psa, táboření nebo návštěvu hudebního festivalu, déšť vám nesmí stát v cestě. Stejně jako pláštěnky, deštníky nebo klobouky do deště, i klasické gumové holínky si prošly v průběhu let mnoha úpravami, aby se z neestetického praktického doplňku vyšplhaly až na přehlídková mola a do běžné výbavy každého módního nadšence.

Vysoké, nebo nízké?

Než se pustíte do výběru, ujasněte si, pro jakou příležitost budete svoje holínky nejčastěji používat. Jestliže je potřebujete pouze na návštěvu zahrady po jarním dešti a rozhodně se v nich nemíníte ukazovat na veřejnosti, zvolte klasický vysoký model v neutrální barvě. Pokud je chcete využívat i jako klasické boty do města ve dnech, kdy prší, pořiďte si raději gumové boty typu chelsea. Ty se hodí i k ležérnímu outfitu, takže v nich můžete klidně vyrazit i do práce, aniž byste působili jako rybář cestou na výlov rybníka. Kompromisem jsou pánské holínky sahající do třetiny lýtek, které se hodí jak na procházky vysokou trávou, tak i na koncerty pod otevřeným nebem a další příležitosti, při kterých by vysoká varianta byla příliš nepohodlná a do chelsea by mohla natéct voda.

Pohodlný pánské holínky, ať už vysoké, nebo nízké, stejně jako všechny ostatní boty podléhají módním trendům. Seženete je tedy jak v klasických barvách a střízlivém provedení, tak i různobarevné a s divokými vzory. Nejoblíbenější je černá, khaki nebo tmavě modrá klasika, vedle nešlápnete ani se žlutými nebo oranžovými pánskými holínkami, které pošmourné deštivé dny projasní a dají o vás vědět i kolemjedoucím autům.

Prakticky založeným mužům přijdou vhod holínky s vyjímatelnou zateplovací vložkou, díky které hravě zvládnou i zimní plískanice.

Nabízí pánské holínky i luxusní značky?

Obzvlášť pokud se chystáte nosit holínky jako promyšlenou součást outfitu a ne jen boty pro případ nouze, vyplatí se do nich investovat, většinou si totiž pořizujete jen jedny na hodně dlouhou dobu. Vzhledem k povaze materiálu, ze kterého se holínky vyrábějí, vám klidně mohou sloužit desítky let, aniž by změnily vzhled.

V případě, že se rozhodnete pro nákup holínek ve vyšší cenové kategorii, nejprve si rozmyslete, jestli investujete do klasiky, nebo do divokého výstřelku. Fandíte-li minimalismu a univerzálnosti, můžete se porozhlédnout u kultovní značky Hunter.

Holínky značky Hunter patří mezi módními nadšenci k takzvaným must have. Britská značka založená roku 1856 si svým modelem dámských i pánských holínek získala srdce nejen milovníků módy, ale především britské šlechty. Roku 1977 se značka Hunter dokonce stala oficiálním dodavatelem obuvi pro anglickou královnu a jejího muže, vévodu z Edinburghu. Není proto divu, že je ve svém botníku chce mít každý od nadšených zahradníků přes městské lidi po celebrity a britskou šlechtu. 

Témata: obuv, holínky
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod