Kovové šatny do škol i podniků: Na co se zaměřit při výběru?

 Advertorial 
31. května 2023 10:11 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Na detailech záleží a každý z nich pomůže uživatelům skříní k většímu komfortu archiv klienta
Bytelné kovové šatny vévodí sportovištím, školám, průmyslovým podnikům, ale i domácnostem. Denně bývají vystaveny zátěži, na kterou je potřeba se připravit. Při výběru tak rozhodně volte kvalitní produkt. Na co se zaměřit?

Kovové šatny jsou právě ve školách, v šatnách, zdravotnických zařízeních, obchodech či v průmyslových podnicích nezbytnou součástí vybavení.

Využítí ale najdou i u vás doma, třeba v dílně, garáži, na zahradě, nebo i obýváku. 

Kovové šatní skříně už nemusí být jen jednobarevnými kusy nábytku, které slouží praktickému účelu a tím to hasne. Dnes můžete naopak vybírat z celé řady barevného provedení, které se hodí i do domácnosti. Pokud máte rádi industriální styl, pak právě plechové skříně – otevřené či uzavřené – mohou skvěle padnout do vaší předsíně či obývacího pokoje. 

Jaký vybrat materiál? 

U kovových šaten by se odpověď mohla zdát poměrně jednoduchá. Nejpraktičtějším materiálem je ocel, respektive ocelový plech. Ten je dostatečně odolný i lehký, aby se s ním snadno manipulovalo a i cena byla příznivá. 

Vnitřní uspořádání skříně

Podle způsobu užívání je důležitý výběr vnitřního uspořádání. Standardní skříně jsou vybaveny věšáky na oblečení a přihrádkami pro osobní věci. Bávají vybaveny policí a tyčí na šaty s plastovými háčky. Může se ale jednat o více polic či poloviční skříňky ideální pro menší prostory.

Způsob zamykání skříně

Na detailech záleží a každý z nich pomůže uživatelům skříní k většímu komfortu. V první řadě se jedná o kvalitní zamykání, které by mělo být bezpečné a praktické. Některé šatní skříně nabízí cylindrový zámek se dvěma klíči, jiné zámek na speciální kód nebo na uzamykání pomocí visacího zámku. 

Právě cylindrický zámek je vhodný pro pracovníky, kteří skříň chtějí využít pro osobní a každodenní použití. Pro fitness centra a sportovní šatny doporučujeme uzávěr na visací zámek, který si každý návštěvník přinese sám. 

Většina šatních skříní je uzavřená a uzamykatelná. Jsou ale výjimky, kdy je například skříň pro hasiče otevřená, pouze s menší uzamykatelnou skříňkou. Umožňuje tak hasičům snadný přístup k věcem bez odemykání. 

Praktické větrání 

Kvalitní skříň by měla obsahovat i větrací otvor nad štítkem, který zabraňuje zatuchlosti a plísním. Větrání přitom může být v horní části skříně nebo v horní i dolní zároveň. 

Druh šatní skříně 

Podle účelu vybírejte také typ šatní skříně. Může se jednat o jednodveřový modul či skříně dvoudvéřové, třídvéřové i vícedvéřové moduly, které se dají za sebou kombinovat dle potřeby. 

Doplňky k plechovým skříním

Kromě konstrukce si můžete k plechovým skříním navolit i nejrůznější doplňky. Může se jednat o jmenovku, stříšku k šatníkům, více možností pro háčky na oblečení nebo třeba vaničku na obuv. Každý z těchto doplňků ještě zvýší komfort užívání.

Praktickým doplňkem zejména do šaten je plechová šatnová lavice, která umožní komfortní převlékání.

Nepodceňte taky bezpečnost. Kvalitní šatní skříně bývají vybaveny vnějšími panty, které umožňují otevíraní dveří o 180 stupňů.

Kam dál?
Metody rybolovu – jak chytat ryby?
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod