Zrecyklujte starou gramofonovou desku. Vyrobte z ní stylovou retro mísu

 Dílna 
02. ledna 2020 15:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Takové party misky vám bude skutečně každý závidět Internet
Máte doma staré nevyužité gramofonové desky? Nevyhazujte je hned. Dají se z nich vyrobit skvělé misky.

Retro prostě frčí. A spolu s ním zažívají velký boom i gramofonové desky, které jednu dobu upadly prakticky v zapomnění. Nicméně v řadě domácností se dají určitě objevit ještě různé staré kousky s nahrávkami, které už nelákají k poslechu, případně desky, které jsou již natolik poškrábané, že jejich poslech není možný. A právě takové kousky můžete využít k výrobě misky v retro stylu.

Jak vyrobit misku

Je to jednodušší, než na první pohled vypadá. Přeměna desky na misku je hrozně snadná a hlavně rychlá. Takže pokud jhnb máte před sebou nějakou oslavu nebo party a nemáte doma po ruce dost misek, během chvíle jich můžete mít i desítky. Navíc věřte, že takovou misku má skutečně jen málokdo.

Potřebujete

  • gramofonovou desku
  • misku, která odolá teplu
  • pekáč
  • pečící papír nebo podložku

Dejte ji do trouby

V první řadě si předehřejte troubu na 100 stupňů Celsia. Na pekáč si rozložte pečící podložku nebo papír a na něj položte misku. Ta by měla být tak velká, jak chcete, aby byl velký finální výrobek. Pak už je to jednoduché. Na misku položte gramofonovou desku a vše strčte do trouby. Počkejte pár minut a jakmile deska změkne a začne se ohýbat kolem stěny misky, vyndejte pekáč ven. Pomocí rukavic pak ještě teplou desku přihněte kolem stěn misky a nechejte vychladnout. A mísu máte hotovou. Pokud sháníte nějakou zajímavou dekoraci na party, co si tak vyrobit z plastových kelímků sněhuláka? Návod najdete zde

Vydrží vám 

Novou misku můžete použít prakticky na cokoliv. Dobře vám poslouží na různé drobnosti, ale také na ovoce či ořechy. Miska se dá také snadno čistit. Pouze není vhodné ji dávat do myčky, kde by se vlivem velmi teplé vody mohla opět pokroutit. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47