Vánoční dekorace, které ještě dnes vykouzlíte z ovoce a koření

 Dílna 
24. prosince 2019 07:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Voňavé dekorace z ovoce a koření, které máte doma Depositphotos
Samozřejmě, že k Vánocům patří betlém, vánoční ozdoby, které se předávají z generace na generaci a barevná elektrická světýlka. Pokud byste chtěli letos k těmto klasickým dekoracím něco přidat, ale nic nestíháte, inspiraci lze najít třeba i při nákupech v supermarketu.

Až budete nakupovat v sekci se zeleninou nebo vybírat z poliček koření, zamyslete se nad tím, jestli by některý z produktů nemohl sloužit i jako vánoční dekorace. Od citronů přes jablka, skořici až k popcornu, zde je několik jednoduchých tipů, jak si vyzdobit domov během svátečního období.

Brusinky 

Brusinky mají přesně ten odstín červené, který nám okamžitě připomene Vánoce. Když naplníte sklenici od zavařeniny vodou a necháte v ní plavat trs brusinek spolu s několika větvičkami rozmarýnu, máte rázem dekoraci na slavnostně prostřený stůl. Úplně nahoru posaďte zapálenou svíčku.

Jablka

Jablka vám během Vánoc poslouží nejen jako přísada do svařeného vína a k tradičnímu půlení, abyste zjistili, jestli je uvnitř hvězdička. Můžete je nakrájet na plátky, navléct na provázek a ozdobit krbovou římsu sváteční girlandou. Pokud to uděláte šikovně, budete mít po tom, co uschnou, i sladkou pochoutku.

Věnec z koření 

Jestli chcete dekoraci, která vám provoní celý byt, zkuste vyrobit aromatický věnec z bylinek na vaření. Použít se dá například bobkový list, šalvěj, rozmarýn a oregano. Když při výrobě nepoužijete lepidlo, až budete po svátcích dekorace sklízet, bylinky můžete zase použít v kuchyni.

Skořicová kůra

Vonné svíčky jsou jistě způsob, jak zajistit, aby váš domov voněl jako Vánoce. Někdy je ale zábavnější vyrobit si svoje vlastní. Všechno, co je pro to potřeba udělat, je vzít několik válečků skořicové kůry, obložit jimi svíčku a všechno převázat ozdobnou stužkou. Za chvilku máte hotovou vánočně laděnou voňavou dekoraci. Jestli vás nudí každý rok stejně aranžovat vánoční světýlka, zkuste to letos trochu netradičně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod