Využijte kartony od vajec a vykouzlete si z nich dekorativní květy

 Dílna 
01. dubna 2020 10:43 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Výroba těchto kvítků vám zabere jenom pár minut Pinterest
Hledáte-li nápady, jak si jarně vyzdobit váš interiér, máme pro vás tip na krásnou a opravdu jednoduchou dekoraci. Je z obyčejného kartonu od vajec.

Plata od vajíček se dají použít na celou řadu výrobků, zejména s velikonoční tématikou. K těm nějoblíbenějším patří bezesporu jarní kytičky nebo růžičky, které můžete dále použít na další dekorování. 

Kytičky z recyklátu

Je úplně jedno, jak velké nebo barevné obaly budete mít po ruce. Samozřejmě, že čím více jich budete mít, tím více kytiček si můžete vyrobit. Recyklovaný papír se vám navíc bude dobře stříhat i tvarovat. 

Potřebujete

  • kartony od vajec
  • nůžky
  • tužku
  • lepidlo nebo tavnou pistoli
  • barvy

Z krabičky košíčky

V první řadě odstřihněte přebytečné části krabičky, tedy víčko a zvýšené okraje. Zbytky  nevyhazujte, budou se vám ještě hodit. Krabici následně pomocí nůžek nebo i nožíku rozpulte. Z pásku kartonu si odstřihněte košíček a nůžkami zarovnejte jeho okraje. 

Okvětní listy

Na jeden kvítek potřebujete dva až tři kloboučky z plata. Každý z nich rozstříhejte zhruba na čtyři díly, z každého z nich vytvoříte okvětní lístek. Pokud dáváte přednost jednoduššímu vzhledu, postačí vám na výrobu květiny jeden okvětní lístek. Do jeho středu můžete umístit knoflík nebo barevný kamínek. Pokud chcete mít autentičtější vzhled květu, poskládejte a přilepte na sebe a sestříhejte na několikavrstvý květ. 

Tipy na dekorace

Hotové kytičky nyní podle vlastní fantazie vybarvěte pomocí vodovek nebo temperových barev. To, kam je umístíte, záleží na vás. Můžete je dát například na větvičku, kterou si dáte do vázy, stejně tak se budou dobře vyjímat na jarním věnci, který bude zdobit vaše dveře. Ten můžete také vytvořit ze skořápek od vajíček. Je to jednoduché. Jak na to jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve