Nevyhazujte skořápky z vajec. Vyrobte si z nich parádní velikonoční věnec

 Ostatní 
25. března 2018 13:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ze skořápek od vajec se dají vyrobit krásné dekorace Shutterstock
K Velikonocům patří i různé dekorace, včetně věnců. Vyrobte si jeden takový doma ze skořápek. Je to jednoduché, rychlé, navíc mnohem levnější než kupovaný.

Velikonočních věnců je mnoho druhů, často bývají slaměné a polepené křepelčími vajíčky, nebo vajíčky umělými, kuřátky, slepičkami, zajíčky, květinami. Věnce si můžeme koupit v květinářství nebo v hobby marketech, ale nač zbytečně vyhazovat za něco, co si levně pořídíme sami a navíc to bude originál, který jen tak někdo nemá.

Co dům dal

Na tento věnec navíc použijeme vaječné skořápky. Těch se vám před svátky nahromadí určitě celá řada, pokud pečete nádivku, mazanec nebo beránka. V květinářství nebo výtvarnických potřebách si kupte věnec. Je jedno, jestli polystyrenový nebo slámový. A nebo si vyrobte svůj z proutí. Stačí si natrhat pár živých větviček, stočit je do kruhu a svázat. Potřebovat také budete i skořápky a další dekorace, například peříčka, kousky látek, umělé kytičky. Prostě vše, co vás napadne nebo máte doma po ruce a bude se vám to na věnec hodit.

Postup

  • Výroba věnce je hrozně jednoduchá. Začněte tím, že si nažhavte tavící pistoli.
  • Vezměte korpus na věnec a začněte jej zdobit. Buď rovnou skořápkami nebo jinými dekoracemi podle vaší fantazie.
  • Vajíčkové skořápky si ještě před tím můžete obarvit.
  • Pokud máte polystyrenový věnec, zkuste do něj pomocí špejle napíchat kousky látkových čtverců. Špejli dejte doprostřed látky a zapíchněte je do polystyrénu. Vznikne vám roztomilá kytička. Takto můžete postupovat kolem dokola.
  • Pak věnec opět dozdobte skořápky vajec, peříčky, větvičkami nebo stužkami.

Tip na závěr

Vytvořte si živý věnec. Pokud plánujete, že věnec bude zdobit váš sváteční stůl, umístěte skořápky do svislé polohy. Do nich dejte trochu květinářské hmoty, nalijte trochu vody a zapíchněte dovnitř živou květinu. Vyzdobte si jarně celý váš byt, třeba krásnou květinovou vázou. Tipy, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47