Tip na originální dárek za minimální náklady, který potěší každého

 Dílna 
21. prosince 2020 13:25 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
V letošním roce je velmi oblíbené vánoční dárky vlastnoručně vyrábět Depositphotos
Stále ještě nemáte dárky pro své blízké? Nechali jste jejich výběr na poslední chvíli, protože vůbec netušíte, co jim dát? Máme pro vás tip, který nikoho neurazí, a nebudete muset sahat hluboko do kapsy. Můžete svým blízkým sami vyrobit voňavé mýdlo. Nepochybně vás ocení za to, že ho nebudete kupovat, ale věnujete čas jeho výrobě. Navíc jde o věc, kterou všichni zužitkují. Přečtěte si jednoduchý návod.

V letošním roce je velmi oblíbené vánoční dárky vyrábět. Nepochybně na tom má svůj podíl pandemie, kvůli které lidé začali více šetřit. Své blízké jistě potěšíte i maličkostí. Vlastnoručně vyrobené mýdlo je univerzální dárek, který nikdo vracet nebude. Většina lidí ráda sáhne po přírodních hygienických potřebách.

Sežeňte si všechny potřebné ingredience k výrobě

Výroba mýdla není nijak náročná, zvládne ji opravdu každý. Musíte si však obstarat hned několik ingrediencí, což vám může chvíli trvat.

  • mýdlová hmota
  • esenciální olej
  • potravinové barvivo
  • voskovaný papír
  • mořská sůl
  • sušené bylinky
  • formičky

Rozpusťte mýdlovou hmotu ve vodě

Nejprve si nachystejte nádobu. Velikost si zvolte podle toho, kolik mýdel budete chtít vyrábět. Pokud máte v plánu vyrobit pouze dvě nebo tři mýdla, postačí vám menší. V případě, že chcete mýdlem obdarovat více členů rodiny, zvolte raději větší. Na začátku budete pracovat pouze s mýdlovou hmotou.

Rozpusťte ji ve studené vodě a následně do nádoby nalijte převařenou vodu. Mýdlová hmota nemůže být čistě jen v horké vodě, protože se zhustí a nebude možné s ní pracovat. Pokud si nejste jistí, zda voda pro výrobu mýdla není moc horká, přilijte do ní ještě raději trochu studené.

Pracujte s ostatními ingrediencemi

Ve chvíli, kdy máte zcela rozpuštěnou mýdlovou hmotu, přejděte k dalším krokům. Přidejte k ní několik kapek esenciálního oleje, aby mýdlo hezky vonělo. Dále přisypejte sušené bylinky dle vlastního výběru a malé množství mořské soli.

Pokud chcete, aby byla mýdla barevná, přidejte do nádoby potravinové barvivo. Není to však podmínka. Když bude mýdlo hotové, můžete ho ozdobit mašličkou či sušenými květinami, takže bude vypadat hezky i bez výrazné barvy. Přečtěte si o tom, jak vyrobit bavlníkové větvičky, které vám v domácnosti vytvoří kouzelnou atmosféru.

Rozlijte mýdlo do formiček a nechte ho uležet

Vyberte si libovolné formičky, které nemusí být pouze obdélníkové. Vyskládejte si je na stůl a směs promíchejte. Hned poté ji pomalu nalijte do forem. Mýdla nechte ztuhnout přes noc. Ráno je z formiček vyklopte, zabalte do voskovaného papíru a uskladněte na velmi chladném místě. Měli byste je nechat ještě minimálně několik hodin nechat tuhnout. Rozhodně je však nedávejte do lednice či mrazáku. Nakonec mýdla hezky naaranžujte a zabalte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod