Igelitové tašky nemusejí doma zabírat místo. Existují chytrá řešení, jak je schovat

 Dílna 
12. října 2020 13:15 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Igelitky se často doma povalují všude možně Depositphotos
Igelitové tašky se v mnoha domácnostech povalují v nevzhledných hromadách, které jednak nevypadají dobře, ale hlavně zabírají spoustu místa. Přitom je lze skladovat tak, že zaberou jen minimum místa a ještě bude organizér vypadat stylově.

Každý skladuje igelitky jinak. Někdo se je snaží úhledně skládat do komínků, které ale dříve či později začnou padat do všech stran. Někdo zase vezme jednu tašku a ostatní do ní pěchuje, co to jen jde. Výsledkem je obří igelitový balón, ze kterého tašky vypadávají ven. Najdou se i tací, kteří igelitovým taškám vyčlení celý šuplík. Tašky tak sice nejsou na očích, ale zbytečně zabírají místo v šuplíku, který lze jistě využít i lépe.

Přitom existují i chytrá řešení. Stačí trocha kreativity a zručnosti a vytvoříte si skvělou vychytávku, která pojme velké množství igelitek s minimálními nároky na prostor.

Krabička od kapesníků

Pokud máte doma papírovou krabičku od jednorázových kapesnníčků, které se dají tahat jeden za druhým, nevyhazujte ji, ale proměňte ji v perfektní skladovací prostor pro igelitové tašky. Je to docela snadné.

Dejte do ní první igelitku, ale uši nechejte trčet veku a do nich provlečte další igelitku a opět nechejte vyčnívat uši, do kterých provlečete další tašku a tak pořád dokola, dokud krabici nenaplníte. Úhledný zásobník na tašky je na světě.

Držák na stěnu

Vyrobit si můžete také stylový držák na stěnu. Tentokrát si ale budete muset přichystat pár věcí. Zde je seznam:

  • dekorační papír
  • pravítko
  • řezací nůž a nůžky
  • tužka
  • tavná pistole
  • smyčka na zavěšení obrazu
  • pěnové jádro (tzv. foam core)
  • rulička z tvrdého papíru

Pomocí pravítka a tužky si na ruličce udělejte dvě svislé čáry, které ji rozdělí na dvě stejné poloviny. Nožem potom ruličku podél čar pečlivě rozřízněte. Z pěny vyřízněte obdélník dostačující k zakrytí jedné poloviny ruličky (tak, aby vznikl půlválec) a na vybranou polovinu ruličky jej přilepte. Nyní si nastříhejte odpovídající kusy dekoračního papíru podle svého vkusu a vlepte je do vnitřního prostoru horní a dolní části vytvořeného půlválce. Další kus dekoračního papíru nalepte zvenku na půlválec. Přečnívající okraje papíru pečlivě zastřihněte. Na zadní rovnou stěnu vytvořenou z pěnového jádra už stačí jen přilepit smyčku na zavěšení a máte hotovo. Do půlválce pak napěchujte igelitky.

Zásobník z PET láhve

Můžete si vytvořit praktický zásobník na igelitky také z PET láhve. Nejprve uřízněte užší část s vrškem. Získáte tak otvor, kterým budete tašky v případě potřeby tahat ven. Potom na širší část PET láhve, asi pět centimetrů od spodní hrany dna, nalepte zip. Ten pak otevřete a v místě ostrým nožem PET láhev prořízněte. Získáte tak uzavíratelné víčko, kterým do láhve natlačíte igelitky. Díky tomu, že budete moci PET láhev znovu uzavřít pomocí zipu, nebudou vám tašky nikde přetékat ven. Hotový zásobník můžete třeba pomocí oboustranné pásky přilepit na dvířka kuchyňské linky pod dřezem. O tom, že z PET láhví lze postavit i celý dům, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve