Využití kočičího steliva: Zbaví oblečení zápachu nebo vyřeší problém s rosením oken

 Dům 
26. ledna 2022 15:07 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Stelivo umí pohlcovat vlhkost i zápach Depositphotos
Kdo chová doma kočku, určitě mu nechybí stelivo. To se však dá použít ještě jiným způsobem. Několik vám jich představíme.

Úkolem kočkolitu je pohlcovat moc a neutralizovat zápachy spojené s vyměšováním koček. A to jsou základní vlastnosti, které můžete využít i k jiným věcem, které vám mohou třeba ulehčit některé činnosti. Navíc jde o poměrně levnou záležitost.

Stop rosení oken

Pokud se vám během zimy začala rosit okna, začněte problém řešit hned, než bude pozdě a kolem nich se začne tvořit plíseň. Ta je, jak známo, škodlivá, zvláště v domácnostech, kde jsou alergici a malé děti. Kočkolit vám v tomto směru může hodně pomoci. Naplňte jím starou ponožku, kterou už nepotřebujete a váleček umístěte na parapet. Už během několik málo dní uvidíte ten rozdíl. Samozřejmě, že po nějaké době je potřeba stelivo zase v ponožce obměnit. Podobně vám stelivo může pomoci proti zamlženým oknům v autě. Stačí ponožku položit na palubní desku.

Zbaví zatuchliny

Na vlhkost hodně trpí i knihy. Jakmile ji nasají, začnou zapáchat klasickou zatuchlinou. Té se můžete zbavit tak, že knihu otevřete a položíte ji stránkami dolů na kočičí stelivo. Takto ji nechte přes noc. Nebo můžete knihu vložit do sáčku naplněného stelivem a nechat ji tam takto zhruba týden. Uvidíte, že po zápachu a vlhkosti nebude ani vidu.

Udrží suché oblečení

Asi v každé domácnosti se uskladňuje sezonní oblečení. Nemáte-li na ně dostatek místa, můžete to vyřešit způsobem, o němž se dočtete zde. Problémem může být, že pokud jsou uloženy v neprodyšných obalech, mohou navlhnout a zapáchat. Tomu se dá zabránit tak, že společně s oblečením uložíte do boxu i bavlněný sáček nebo ponožku s kočičím stelivem. Kočkolit vstřebá veškeré vlhko a vaše šaty zůstanou hezky suché a svěží. Stelivo můžete také nasypat do misky a položit je na dno skříně, kde bude vstřebávat veškerou vlhkost. Jenom pozor, aby si místo kočka nespletla se záchodem.

Zdroj: bobvila.com, housecleaningcentral.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?