Vánoční dárky lze pořídit i za pár korun. Stačí dobrý nápad a trocha fantazie

 Dílna 
11. prosince 2021 11:00 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Za vánoční dárky není třeba utrácet majlant Pixabay
Ne každý oplývá tučným bankovním kontem. I tak ale můžete své blízké ohromit krásnými vánočními dárky. Stačí přiložit ruku k dílu a perfektní dárek vyrobíte doslova za babku.

Nelamte si hlavu tím, že nemáte tisíce korun na pořízení luxusních vánočních darů, které stejně často brzy upadnou v zapomnění. I drobnost darovaná od srdce může vyvolat silnou emocionální bouři. A dobrou zprávou je, že nemusíte být ani nijak extra výtvarně nadaní. Spoustu hezkých nápadů na dárky zvládnou realizovat i děti.

Jehelníček pro maminku

Pro maminku nebo babičku můžete vyrobit krásný jehelníček. Není to nic složitého a obejdete se i bez šicího stroje. Stačí si z přeložené látky vystřihnout dva stejné tvary - čtverec, kolečko, srdíčko nebo třeba vánoční stromek. Oba dílky k sobě přišijete a na konci necháte asi třícentimetrovou mezeru. Tou dovnitř nacpete duté vlákno, které seženete v každé galanterii. Možná vás bude lákat vyplnit jehelníček obyčejnou vatou. To ale není úplně nejlepší nápad, protože do vaty se špendlíky a jehly špatně zabodávají. Nakonec mezeru zašijete a máte hotovo.

Balení na horkou čokoládu

Pro mlsouny, kteří milují horkou čokoládu, můžete připravit speciální porci. Pořiďte si malou skleničku, do ní nasypejte porci vyzkoušené chutné horké čokolády. Na ni přisypejte vrstvu čokoládových hoblin, mini tyčinky z čokolády na zdobení dortů a nakonec přidejte vrstvu mini "maršmelounů". Vrstvy můžete i změnit podle gusta. Hodí se třeba strouhaný kokos, kousky karamelu, čokoládová srdíčka na zdobení dortů, kousky sušené pomerančové kůry, chilli papričky a podobně. Z tvrdého papíru pak vytvořte trendy cedulku s názvem Horká čokoláda, přivažte pěknou stuhou ke skleničce a máte hotovo. Svým blízkým takto můžete připravit i více porcí, záleží na vás.

Perníčky nic nezkazíte

Upéct perníčky zvládnou i větší děti. Pár jich vytvořte, vlastnoručně nazdobte a vložte do papírového košíčku. Ten pak obalte do celofánu, ozdobte mašlí a věnujte jako dárek. Kdo chce, může si papírový košíček vyrobit sám. Na internetu je mnoho návodů, a to jak úplně jednoduchých, tak i sofistikovanějších.

Květináč s kytkou

Pořídit někomu obyčejný květináč s kytkou se může zdát být nudné. Když ale nápad povýšíte a zapojíte trochu kreativity, půjde o super dar. V květinářsví vyberte pěkný sukulent, třeba netřesk, a obyčejný hnědý hliněný květináč. Dohromady za netřesk a květináč nevydáte více než stovku. Květináč ale dozdobte. Můžete ho pomalovat barvami, vytvořit třeba pomocí lepidla a glitrů zářivý okraj. Nebo vyšperkujte květináč ubrouskovou metodou. A dárek je na světě.

Originální fotoalbum

Lidé v posledních letech zanevřeli na klasická fotoalba, protože si snímky ukládají do počítačů, tabletů či mobilů. Jenže ve skutečnosti dá každý přednost tomu, když může vzít do ruky klasické fotoalbum a fotky si prohlédnout. Za album nemusíte utrácet velké peníze, vyrobte si jedno takové z kartonu. Vystřihněte si pás tvrdého papíru podle toho, kolik fotografií do něj hodláte vložit. Naměřte si formát fotek a z kartonu vytvořte harmoniku. Pak vytiskněte fotky, klidně i doma na tiskárně. Snímky pak nalepte na papír na jednotlivé stránky harmoniky. Přední a zadní část alba můžete polepit ozdobným papírem nebo domalovat podle gusta. Děrovačkou nebo ostrým předmětem vytvořte skrz přední stranu harmoniky dírku, ideálně na kraji zhruba uprostřed. Dírkou provlečte tenkou gumku a zavažte ji, aby vám vzniklo jakési očko. Gumku zahákněte za spodní a horní okraj fotoalba, díky tomu bude skládací album držet pekně u sebe, když si ho zrovna nebudete chtít prohlížet. Fotky lze nalepit i do vhodného poznámkového bloku s kroužkovou vazbou.

Zdroj: Autorský článek.

Témata: Vánoce, dárky,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008