Zbavte se hmyzu v domácnosti i bez toxinů. Rybenky, mravenci i moli budou minulostí

 Dům 
01. května 2017 12:20 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Víte, jak chytit do pasti rybenky, abyste se jich mohli zbavit? Repellent guide
Vyhnat hmyz z našeho domova může být obtížné. Jednou z možností jsou samozřejmě insekticidy. Ty jsou ale mnohdy založené na jedovatých chemikáliích. Můžeme si poradit i bez nich?

Máme několik tipů, jak se hmyzu v domácnosti zbavit i bez toxinů. Budou ale fungovat, pokud máte s hmyzem spíše menší, stále ale přetrvávající a otravný problém. Pokud nám doma hrozí zamoření, je lepší uchýlit se k radikálnějším metodám, nebo si na pomoc přivolat profesionálního deratizátora.

Pokud v kuchyni potkáváte mravence, je to ze dvou důvodů. Máte doma škvíry, kterými se snadno dostanou dovnitř a neuklizené zbytky jídla. Jestli se mravenců chcete zbavit, uchovávejte rozbalené potraviny mimo lednici ve vzduchotěsných nádobách. Nezapomeňte také udržovat v čistotě dřez a nenechávejte špinavé nádobí dlouho stát na lince. Potom ještě všechny škvíry, kterými by se mohli dostat dovnitř, posypte skořicí. Mravenci ji nesnáší.

Jestli máte problém s rybenkami. Můžete je chytit do pasti a zbavit se jich. Stačí z vnější strany polepit nějakou skleněnou nádobu krycí, lepící páskou a dovnitř vložit nějaké cereálie nebo mouku. Rybenky budou schopné díky pásce vlézt dovnitř, ale ven se kvůli klouzavému povrchu skla nedostanou.

Moly zase odpuzuje levandule. Nejlepší je nakoupit ji čerstvou a rozmístit ji po bytě v prodyšných sáčcích. Skvěle funguje umístit je do skříní a šuplíků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod