Užijte si chvíle v koupelně a dopřejte si horkou vodu se solí

 Dům 
12. dubna 2017 12:49 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Dopřejte si koupel se solí a užijte si relax jako nikdy předtím! www.statc2.flrecdn.net
Je koupelna jedním z vašich oblíbených míst v domě? Zavíráte se do ní v každé volné chvilce a dáváte si teplou sprchu nebo horkou koupel? Dopřejte svému tělu ještě větší luxus a užijte si koupel se solí! Dodáte si minerální látky, ale také si pomůžete při zdravotních problémech!

Solí do koupele je celá řada. Mají různé barvy, vůně i složení. Některé jsou ale mnohem účinnější než ostatní! Velmi účinná je sůl z Mrtvého moře. Voda v moři obsahuje přes dvacítku minerálů. Nejvíce hořčík, ale i vápník, brom, draslík, zinek, sodík, chlor a další látky. Zhruba plovina z nich už se v žádné jiné soli nevyskytuje.

Když takovou sůl seženete a zhruba půl kilogramu rozpustíte v horké vodě, můžete čtvrthodinovou koupelí například dezinfikovat pokožku, omezit praskání cévek, posílit buňky kůže, pomáhat jejímu hojení po nemoci a poranění, ale i uvolnit svalové napětí. Pomáhá také zmírnit revmatické projevy, metabolické poruchy i respirační onemocnění. Aby bylo vše dostatečně účinné, dopřejte si čtyři týdně koupele po dobu jednoho měsíce!

Použít můžete ale i himalájskou sůl, která také obsahuje mnoho minerálů. Posiluje tělo, detoxikuje ho do hloubky, pomáhá při kožních problémech, zánětech, celulitidě, ale přináší i uvolnění. Koupel připravíte tak, že čtvrt kilogramu soli rozpustíte v horké vodě ve vaně. Do vody se ponoříte na čtvrt hodiny. Opět se doporučují čtyři koupele týdně po dobu jednoho měsíce. Pokud máte dýchací potíže, je vhodní inhalování himaláské soli. Doporučuje se dát do horké misky, nikoliv však vroucí, jedna hrstka soli. Potom si zakryjte hlavu ručníkem a v dostatečné vzdálenosti zhluboka dýchejte výpary po dobu pěti minut.

Bohatá na hořčík, vápník, sodík a další látky je magnéziová sůl. Pomáhá při revmatických, zánětlivých a kožních problémech. Očišťuje také celý organismus. Stačí si rozpustit půl kilogramu soli v horké vodě ve vaně a setrvat ve vodě 15 minut. Intenzivní kúra představuje opět čtyři koupele týdně po dobu čtyř týdnů. Po všech koupelích si nezapomeňte dopřát alespoň 20 minut relaxace v teplé dece!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod