Trendy Velikonoc 2017

 Dům 
07. dubna 2017 17:35 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Velikonoce jsou tradiční svátky jara, ovšem i tradice se dají slavit moderně.  Internet
Velikonoce už pomalu klepou na dveře, je proto nejvyšší čas vnést trochu té jarní sváteční atmosféry i do vašeho bytu. 

Velikonoce patří k jedněm z nejkrásnějších svátků v roce, které jsou veselým potěšením pro děti i dospělé. Velikonoce nám dávají příležitost k rodinnému a přátelskému setkávání u stolu plného tradičních velikonočních dobrot a příjemnému prožití volných dnů v obklopení velikonoční výzdoby a jarních dekorací. 

Barevná paleta

Letošní Velikonoce se nesou v duchu tradičních i zcela nových barev. Klasiku zastupují jemné pastelové odstíny, na razanci pak přidávají výrazné, živé barvy nejen žluté, červené, zelené a modré. „Příkladem nových barev je bílá a výrazně se prosazuje zlatá, rovněž kombinace bílé a zlaté. Zlatá tedy už není jen barvou Vánoc, můžete s ní experimentovat i během nejpestřejších svátků v roce,“ doporučuje Tereza Vašíčková prodejny s dekoračními produkty .

A dodává, že obecně letí dekorace v lesku, zejména bílá s lesklou glazurou. Dá se zkombinovat se všemi barvami a nepůsobí nijak kýčovitě. Naopak návrat do minulosti a dojem opotřebení evokuje patina. 

Velikonoční dekorace do vázy

V jednoduchosti je síla a platí to i o dekoracích. Není proto nic jednoduššího, než si vzít vázu libovolné velikosti, jarní rostliny, jako jsou narcisy, petrklíče nebo hyacinty a pak už je jen ve váze ukotvit mechem, který nejen že vypadá dobře, ale také udrží potřebnou vláhu. 

Velikonoční dekorace na dveře

K ozdobení vchodových dveří je naprosto ideální dekorace z proutěného základu, na který pomocí drátků nebo lepicí pistole přichytíme květy, drobná vajíčka, pruty nebo větvičky. 

Jako na dvorku

Těžko se vsadit, které z hospodářských zvířat bude letos hrát prim. Z pohledu množství nabídky zajíčků, kuřátek, kachňátek, housátek a dalších se zdá, že letos to bude nerozhodně. „Samozřejmě nechybí ani slepičky. Lidé si je zkrátka stále vyžadují. Můžou mít podobu dekorace ze dřeva na postavení, dózy s víkem ve tvaru slepičky nebo třeba netradičně pojaté nástěnné tabule na křídu,“ uvádí Tereza Vašíčková.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve