Využijte sluneční záření ve váš prospěch! Instalujte si na dům solární panely!

 Dům 
21. dubna 2017 12:05 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Panely se instalují ve sklonu mezi 30° a 35°. Thinstock
Pomalu, ale jistě přichází období, kdy bude slunce pekelně pálit, a proto toho využijte! Na střechu domu si nechejte nainstalovat solární panely a vyrábějte si vlastní energii! Investice do panelů se vám vrátí už do pěti let!

Solární panely si na rodinné domy instaluje čím dál více lidí, protože je to ekologické, ale také ekonomicky velmi výhodné. Pořizovací cena kvalitních fotovoltaických modulů se pohybuje okolo sedmdesáti tisíc korun za instalovanou kilowatu. Na rodinné domy se doporučuje, pokud to plocha střechy a finanční možnosti dovolí, instalovat pět kilowatt výkonu. Několikačlenná rodina může díky fotovoltaickým panelům ušetřit za rok více než polovinu nákladů za elektřinu.

Pokud přemýšlíte, od koho pořídit panely, nechejte si poradit od odborníků, kteří doporučují vybírat mezi kvalitními značkami zejména německé a skandinávské produkce, kde jsou s touto oblastí mnohaleté zkušenosti. Fotovoltaické moduly lze instalovat na všechny nezastíněné plochy. Optimální sklon modulů se pohybuje mezi 30° a 35°, což odpovídá sklonu většiny sedlových střech.

VÝHODY I NEVÝHODY

Další nesporná výhoda je dlouhá životnost. Výrobci standardně garantují, že křemíkové články vydrží funkční několik desítek let. Fotovoltaika také představuje zdroj elektřiny, který neobsahuje žádné pohyblivé součásti, proto jde o technologii s nízkou poruchovostí. Nevýhoda panelů mnohdy spočívá v počasí. V České republice je kolísavá a mnohdy nedostatečná intenzita slunečních paprsků, a proto při zataženém počasí získáte podstatně méně energie.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve