Topná sezona je za dveřmi! Zatočte se suchým vzduchem pomocí odpařovače!

 Dům 
04. října 2017 12:19 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Odpařovač může vypadat i elegantně. Internet
Problémy s podrážděnou pokožkou, únavou, pálením očí, zánětem nosohltanu i chronické rýmy jsou u vás téměř na denním pořádku? Příčina může být spojená s topnou sezonou, kdy se v místnosti nahromadí suchý vzduch. Vyzrajte na něj díky odpařovačům na topení!

Nejtradičnějším řešením je zvlhčovač na radiátor, který je možné umístit na hladké i na žebrové topení. Odpařovač vzduchu se jednoduše naplní vodou a pomocí háčků se zavěsí na topení. Do vody je možné přidat aroma oleje. Místnost můžete provonět například vůní pomeranče, jehličí i skořice. Nezapomínejte, že v teplé vodě se dobře daří mikroorganismům. Proto je dobré občas nechat odpařovač zcela vyschnout a následně vyčistit.

Odpařovače se dají pořídit v různém provedení a v mnoha motivech. Sehnat je můžete například v podobě pejska, podlouhlého srdíčka, ale i klasické obdélníkové tvary. Nejčastěji narazíte na zvlhčovače z keramiky, ale výjimkou nejsou ani ty z nerezu. Výhodou je bezesporu energetická nenáročnost. Nevýhodou pak velice pomalé odpařování.

Ke změně vlhkosti vzduchu z 20% na 50% je potřeba odpařit několik litrů vody denně. Čím více topíte, tím rychleji se voda odpařuje do vzduchu. Musíte však počítat s tím, že se vlhkost navrací nejprve do dřevěného nábytku, podlah a zdí. Teprve potom se ustálí i v samotném vzduchu. Abyste opravdu zvedli vlhkost, pořiďte odpařovač s větší plochou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008