Tipy na podzimní úklid šatníku

 Dům 
30. září 2017 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pusťte se do podzimního úklidu a začněte ve vaší skříni. internet
Podzim je ideální čas na vyklízení šatníku. I když loučení s vašimi oblíbenými kousky, které vám ve skříni visí už několik let, může být těžké, až skončíte, budete se cítit skvěle. Oblečení bude lépe uspořádané. Zůstanou vám jenom věci, které opravdu chcete nosit a místo na nové přírůstky. Právě tato změna je někdy potřeba k tomu, abyste se cítili jako nový člověk.

Při úklidu skříně nám pomůže, když se sami sebe zeptáme na několik otázek. První z nich je, zda vám oblečení ještě vůbec padne. Nezáleží na tom, zda je vám něco příliš velké nebo malé. Zbavte se všeho, co vám nesedí. A obzvláště těch kousků, do kterých jste plánovali jednou zhubnout. Akorát se kvůli tomu budete trápit a zraňovat svoje sebevědomí.

Dalším kritériem je, zda oblečení vůbec nosíte nebo budete nosit a když ano, tak jak často. Jestli se vám oblečení jen líbí nebo jej opravdu nosíte není to samé. Možná objevíte nějaké zapomenuté kousky, které je naopak třeba zařadit zpátky do vašich outfitů.

Každý z nás má doma něco, co potřebuje zašít, záplatovat nebo jinak spravit. Pokud něco takového máte a odkládáte opravu už roky, raději se toho zbavte. Nosili byste vůbec něco starého a vyspravovaného? Jestli ano pusťte se do opravy hned nebo si naplánujte nejzazší termín, do kdy to uděláte.

Nakonec ještě promyslete, jestli máte něco, s čím daný kousek sladit, abyste jej mohli nosit. Pokud se k ničemu nehodí, rovnou se ho zbavte. Když se zamyslíte nad všemi kritérii, budete mít nejen pořádek v šatníku, ale také se budete skvěle cítit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?