Jak pečovat o kufr, aby vyprané oblečení zůstalo i po cestě svěží

 Dům 
23. října 2017 17:01 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Oblečení máte před výletem čisté a voňavé. Nechcete, aby tak vypadal i váš kufr? internet
Naše kufry mají hlavně praktickou funkci, proto pro nás většinou není jejich čistota úplně prioritou. Když je užíváme, pokládáme je na špinavé letištní podlahy a občas se nám taky povede je něčím polít nebo nějak jinak ušpinit. Než letos vyrazíte na zimní dovolenou, zkuste jejich stavu věnovat trochu pozornosti, abyste vaše pečlivě vyprané a složené oblečení uložili někam, kde zůstane svěží a čisté.

I když máte pocit, že po každém výletu kufry úplně vyprázdníte, může se stát, že přece jen na dně najdete nějakou přehlédnutou ponožku nebo suvenýr v nějaké malé kapse. Proto před úklidem všechny kapsy prohledejte, zda jste na něco nezapomněli.

Vyzkoušejte, zda se nějaké vnitřní části nedají sundat nebo odepnout. Pokud nějakou takovou část váš kufr obsahuje, zkontrolujte její cedulku, zda ji můžete vyprat v pračce. Jestli tuto možnost nemáte, vyčistěte ji ručně prostředkem na nádobí a nechejte oschnout.

Potom celý vnitřek pořádně vysajte nejlépe za pomocí nástavce s kartáčem. Takto se zbavíte veškerých drobků a další špíny, která možná nejde vidět, ale skrývá se v záhybech.

Aby bylo vše dokonale čisté, nakonec vnitřek vyčistěte kartáčkem namočeným v pastě z jedlé sody. Dejte si pozor, abyste po skončení veškerou sodu dostali pryč a žádnou část kufru úplně nepromočili vodou. Hned poté vnitřek vysušte fénem na vlasy. Po tomto důkladném úklidu si budete moci být jisti, že svoje osobní věci opravdu ukládáte do čistého zavazadla.

Pokud by už na tom váš kufr byl tak špatně, že byste ho nechtěli s sebou na cesty, můžete ho využít v domácnosti i jinak. O tom jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47