Udělejte dětem krásný pokojíček. Inspirujte se našimi kreativními nápady

 Dům 
03. dubna 2018 12:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přidejte barvy a pozitivní energii Shutterstock
Dospělost je přeceňovaná z mnoha důvodů. Jedním z nich je, že naše pokoje ve srovnání s těmi dětskými jsou nudné. Dětské pokoje jsou plné kreativity, života a jasných barev. Jsou navržené tak, aby dodávaly energii a inspirovaly. Zde je několik tipů, jak oživit pokojíčky vašich dětí.

Duhová knihovna

Proměňte knihovnu vašich dětí v nejvýraznější bod pokoje tím, že seřadíte knihy podle barvy jejich hřbetu. Pro knihovnu dospělých není tento nápad příliš praktický, protože může být obtížné knížky jen podle barvy obalu dohledat. Pro děti může být takový systém naopak přijatelnější, obzvláště v době, kdy ještě neumějí číst.

Hvězdná obloha

Navrhněte koutek, ve kterém dítě spí tak, aby se mu co nejsnadněji usínalo. Dá se toho docílit tak, že klidně jen část pokoje, kde je umístěná postýlka, natřeme tmavě modrou barvou a přidáme několik nalepovacích hvězdiček, které svítí ve tmě. Lze je doplnit také nočním světýlkem ve tvaru dalších objektů, které patří na oblohu, jako je třeba měsíček, mráčky a podobně.

Přidejte tabuli a křídy

Zavěste na prázdnou zeď pokojíku tabuli, na kterou se dá malovat křídami, a vaše dítě bude zabavené na celé týdny. Lze sehnat i barvu na zeď, která funguje stejně. Děti už si budou schopny kreslící koutek samy zkombinovat s dalšími hračkami. Když k němu například umístíme domeček pro panenky, děti dokreslí zahradu a další věci okolo.

Dokreslete čelo postele

Čela postele mají většinou docela vysokou pořizovací cenu, obzvláště pokud máte více dětí. Proto můžete v dětském pokoji čelo postele přimalovat na zeď. Stačí vytvořit tvar pomocí maskovací pásky a vnitřek natřít barvou. Až se okouká nebo děti budou chtít nějakou změnu, můžete jej jednoduše přemalovat. Pokud by se vám hodil v dětském pokoji nějaký úložný prostor navíc, zde je několik tipů, jak efektivně využít místo pod postelí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47