Domácí horká krémová čokoláda

Domácí horká čokoláda vás v zimě jistě zahřeje a navíc vám zažene i chuť na sladké...
 Dům 
11. ledna 2015 03:58 / Wikimedia Commons
  0   0
Je Vám celý den zima? Dnes tu mám recept pro všechny, co milují v tomto počasí horkou čokoládu! Není totiž lepší pocit, než přijít domů a během pár minut vykouzlit domácí horkou čokoládu na zahřátí...

Na 2 šálky krémové čokolády:

100 g čokolády (nejlépe s obsahem kakaa 60% a výše)

250 ml mléka

1 lžička solamylu (kukuřičný škrob)

lžíce cukru nebo balíček vanilkového cukru (množství cukru záleží na druhu použité čokolády)

špetka skořice (nemusí být)

100 ml smetany 31% (nemusí být)

Do malého kastrolu si nalijte 200 ml mléka, nalámejte do něj čokoládu, přidejte cukr, skořici a vše nechte rozpustit. Mezitím si v dalších 50 ml mléka rozmíchejte lžičku solamylu a až bude směs v kastrolu rozpuštěná, přidejte zbytek mléka. Směs mléka a solamylu způsobí rychlé zhoustnutí čokoládové směsi. Vše nechte projít varem.

Na závěr si ručním šlehačem ušlehejte smetanu do tuhé šlehačky a přidejte ji navrch čokolády. Můžete ozdobit nastrouhanými hoblinkami čokolády a mandlemi.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Skvělý tip na víkend: Nevšední zážitek na vás čeká ve Starém Městě

Věda & Vesmír

Hubbleův teleskop vědcům přiblížil tajemnou kometu Borisov

Bydlení

Bydlení pro alergiky: Utřít prach a vyluxovat rozhodně nestačí

Zavřít reklamu