Domácí horká krémová čokoláda
Dům
11. ledna 2015 03:58
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Domácí horká čokoláda vás v zimě jistě zahřeje a navíc vám zažene i chuť na sladké... / Wikimedia Commons
Je Vám celý den zima? Dnes tu mám recept pro všechny, co milují v tomto počasí horkou čokoládu! Není totiž lepší pocit, než přijít domů a během pár minut vykouzlit domácí horkou čokoládu na zahřátí...
Na 2 šálky krémové čokolády:
100 g čokolády (nejlépe s obsahem kakaa 60% a výše)
250 ml mléka
1 lžička solamylu (kukuřičný škrob)
lžíce cukru nebo balíček vanilkového cukru (množství cukru záleží na druhu použité čokolády)
špetka skořice (nemusí být)
100 ml smetany 31% (nemusí být)
Do malého kastrolu si nalijte 200 ml mléka, nalámejte do něj čokoládu, přidejte cukr, skořici a vše nechte rozpustit. Mezitím si v dalších 50 ml mléka rozmíchejte lžičku solamylu a až bude směs v kastrolu rozpuštěná, přidejte zbytek mléka. Směs mléka a solamylu způsobí rychlé zhoustnutí čokoládové směsi. Vše nechte projít varem.
Na závěr si ručním šlehačem ušlehejte smetanu do tuhé šlehačky a přidejte ji navrch čokolády. Můžete ozdobit nastrouhanými hoblinkami čokolády a mandlemi.
Na 2 šálky krémové čokolády:
100 g čokolády (nejlépe s obsahem kakaa 60% a výše)
250 ml mléka
1 lžička solamylu (kukuřičný škrob)
lžíce cukru nebo balíček vanilkového cukru (množství cukru záleží na druhu použité čokolády)
špetka skořice (nemusí být)
100 ml smetany 31% (nemusí být)
Do malého kastrolu si nalijte 200 ml mléka, nalámejte do něj čokoládu, přidejte cukr, skořici a vše nechte rozpustit. Mezitím si v dalších 50 ml mléka rozmíchejte lžičku solamylu a až bude směs v kastrolu rozpuštěná, přidejte zbytek mléka. Směs mléka a solamylu způsobí rychlé zhoustnutí čokoládové směsi. Vše nechte projít varem.
Na závěr si ručním šlehačem ušlehejte smetanu do tuhé šlehačky a přidejte ji navrch čokolády. Můžete ozdobit nastrouhanými hoblinkami čokolády a mandlemi.
Kam dál?