Co udělat těsně před stěhováním, abyste si ušetřili zbytečný stres

 Dům 
13. května 2018 16:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Plánujte a nic vás nepřekvapí Shutterstock
Možná si myslíte, že prázdný byt nebo dům není nijak zvlášť hezký. Dokonce i na reklamních obrázcích jsou byty zařízené, protože lidi většinou mají pocit, že prázdné byty působí smutně a opuštěně. Pro vás ale může být prázdný byt příležitostí, jak udělat několik důležitých věcí před tím, než se nastěhujete, abyste si ušetřili nepříjemnosti do budoucna.

Předtím než namontujete skříňky a nastěhujete pohovku, využijte prázdného prostoru na zvládnutí následujících věcí, ke kterým byste se možná jinak už nikdy nedostali.

Všechno utěsněte

Obzvláště pokud se stěhujete do staršího domu, najděte si chvilku na prohledání bytu za účelem utěsnění veškerých spár. Zaměřte se hlavně na místa, kde se stěna potkává s podlahou. Tím, že utěsníte všechny škvíry, nebude vám domů táhnout, ani se tam nedostane nadbytečná vlhkost. Taky zabráníte případnému příchodu mravenců nebo jiné havěti.

Přeměřujte raději dvakrát

Tato rada se může zdát zřejmá, ale vyplatí se ji zopakovat. Všechno si dopředu změřte a uložte si míry v telefonu před tím, než se nastěhujete. Nezapomeňte na dveře, chodbu, výšku oken cokoliv, co vás napadne, jakkoli by se to mohlo zdát nepodstatné. Když vytáhnete metr před tím, než dorazí krabice, ušetříte si vrácení v budoucnu, protože všechno bude krásně pasovat.

Udělejte z úložného prostoru prioritu

Když se stěhujete, organizace úložného prostoru je pravděpodobně ta poslední věc, na kterou byste mysleli. Poličky a háčky máte na seznamu věcí, které koupíte později. Ve skutečnosti je ale lepší naplánovat možnosti, jak věci uložit předtím, než máte cokoliv nastěhováno v bytě. Nedostatek úložného prostoru je důvod, proč všichni doma mají tu jednu krabici, kterou nikdy nevybalí. Když nebudete mít kam všechno uložit, pořád se vám budou věci povalovat po bytě. Využijte prázdného prostoru a naplánujte rozmístění úložného prostoru strategicky.

Udělejte si zásoby v mrazáku

Naplňte mrazák snadnými a zdravými jídly předtím, než se začnete stěhovat, a ušetřete si týden, kdy byste si museli jídlo objednávat, protože se vám uprostřed chaosu s vybalováním nebude chtít nic vařit. Když už v tom budete, nezapomeňte si koupit i láhev vína, protože nové bydlení je třeba taky oslavit. Pokud ještě nevíte, kde sehnat krabice na stěhování věcí, zde je pár tipů, kde hledat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008