I doma si můžete grilovat lahůdky. Jaké jsou výhody domácího grilu?

 Dům 
10. srpna 2018 12:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I doma si můžete ugrilovat nejrůznější dobroty Depositphotos
Nedílnou součástí letních měsíců je relax u vody, u ohně nebo u grilu, kde si můžete udělat něco dobrého k snědku. Pokud ale nemáte zahradu nebo nevíte, kam byste se s grilem uchýlili, kupte si gril na doma. V něm si můžete dělat stejné dobroty!

Není nad to si naložit maso, ať už je to kuřecí, vepřová krkovička, kotleta nebo panenka. Potom ho stačí jen na zahradě položit na gril a celá vůně se rozlehne okolím. Mnoho lidí si bez toho nedovede volno a teplé letní dny vůbec představit.

Když není kam jít

Jsou ale i lidé bez zahrady a takoví, které by sousedi nepochválili, kdyby jim grilovali přímo pod okny. Jednoduše nemají s grilem kam jít. Varianta naštěstí existuje: koupit si gril na doma. Je přizpůsobený podmínkám domácnosti, takže nemá klasické mříže, pod které dáváte dřevo nebo uhlí, ale má plochu z kamene nebo litiny, na které lehce uděláte jakékoliv jídlo.

Stačí zastrčit tento gril do zásuvky v kuchyni a otočit kolečkem podle toho, co se zrovna chystáte grilovat. Na jednodušší pokrmy stačí gril rozpálit trochu, na steak z masa je lepší zahřát gril víc. Jeho výhodou je, že má nahřívací plochy zespodu i shora, takže maso i cokoliv dalšího připraví z obou stran. Proto nemusíte pokrm otáčet.

Naložit na gril můžete všechny možné steaky. Uděláte si na něm ale také ryby, šunky, suchý salám, stejně tak dobrou zeleninku. Neobvyklé není ani to, když si na grilu uděláte cibulku, potom mleté maso, a nakonec to spojíte dohromady a připravíte si výborný hamburger.

Vejce i topinky

Můžete si ale také udělat vajíčka, toasty nebo topinky třeba k tatarskému bifteku. Chuťově si budete připadat jako v nejlepší restauraci, protože jídlo připravené na grilu bude vynikající. Navíc není mastné, protože není potřeba pracovat s olejem. Výhodou také je, že gril jídlo nespálí. Jakmile je totiž dost nažhavený, automaticky se sám vypne.

Potom už stačí jídlo vyjmout a jít si na něm pochutnat. Jakmile gril schládne, utřete ho nejprve mokrou hadrou nebo utěrkou a poté otřete něčím suchým. A je vystaráno! Jen ho tedy do doby, než vychladne, odložte na bezpečné místo, aby se o něj někdo nepopálil! Jak vyčistit gril jsme psali zde.

Témata: gril, maso, zelenina, toast, doma
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008