Ke krbu patří dřevo. Uskladněte ho v pokoji tak, aby se zároveň stalo pěknou dekorací

 Dům 
04. prosince 2018 12:52 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Špalíčky dřeva mohou posloužit jako dekorace Shutterstock
Pokud máte doma krb, musíte zároveň řešit, kam v interiéru dáte dřevo potřebné na otop. Můžete ho samozřejmě nechat jen tak na hromadě, ale moc dobré řešení to není. Jednak to nevypadá hezky a jednak vám pod dřevem zůstane hromada nečistot, které se pak snadno roznesou po zbytku místnosti.

Dřevo potřebné k topení v krbu by mělo mít v pokoji své místo. Když si dáte práci a vymyslíte zajímavý způsob umístění dřeva, mohou se stát polena i ozdobou místnosti. Některá řešení je potřeba realizovat zároveň se stavbou krbu, ale o zajímavé umístění dřeva se můžete postarat i ve chvíli, kdy už je krb na svém místě.

Výklenek na dřevo

Výklenek na dřevo může mít mnoho podob. Lze s ním počítat už při stavbě krbu, ale klidně jej můžete vytvořit i dodatečně. Někdo nechá výklenek jen tak, praktičtější je ale obložit vnitřní stěny prostoru dřevem nebo plechem, aby omítka vydržela déle čistá.

Místo výklenku můžete použít i nejrůznější policový systém. Ten navíc nemusí být přímo u krbu. Například na starou otevřenou skříňku stačí namontovat ze spodní strany nábytkářská kolečka a tu pak postavit, kde je libo. Když budete potřebovat přiložit, můžete si pojízdný policový systém ke krbu snadno přiblížit.

Dřevo v podlaze

Pokud to váš interiér dovolí, můžete dřevu vytvořit místo přímo v podlaze. Toto řešení je ale nejlepší praktikovat zároveň se stavbou krbu a podlah v místnosti. Lze samozřejmě vytvořit i dodatečně, ale je to již náročnější na realizaci. Pokud vás tento způsob uskladnění dřeva nadchne, myslete na to, aby byla "díra v podlaze" permanentně zaskládaná dřevem - stačí chvilka nepozornosti a v nevyplněném otvoru si snadno zlomíte nohu.

Dřevo pod krbem

Dřevo lidé nejčastěji skládají pod krbovou lavici. Nezapomeňte ale dopředu myslet na to, jak velká polena do krbu potřebujete. Lavice by totiž měla být ideálně tak hluboká, aby se do ní polena pohodlně vešla.

Pokud ale toužíte po nenápadnějším řešení a nechcete polena vystavovat na odiv, můžete si pod krbem vytvořit i pojízdný šuplík, do kterého dřevo pohodlně ukryjete.

Využijte starý nábytek

Pokud je váš byt vybavený v rustikálním nebo vintage stylu, můžete vytvořit místo pro uskladnění dřeva třeba ze starého úzkého stolíku, jak můžete vidět ve fotogalerii pod článkem. Stolík dejte ke stěně a mezi jeho nohy vyskládejte jednotlivá polena. Výhodou je, že kromě místa na dřevo získáte v interiéru i neotřelý kus nábytku, na který lze odkládat různé věci.

Nesmrtelné bedýnky

Z dřevěných bedýnek lze zhotovit ledasco, jak jsme psali zde. A klidně vám poslouží i na dřevo. Buď je dáte na sebe jako police, do kterých dřevo vyskládáte, nebo můžete nechat bedýnku normálně na zemi. Na bedýnku lze přimontovat pro lepší manipulaci také nábytkářská kolečka.

Nádoby a koše

Dřevo lze uskladnit i v zajímavých nádobách, dobře vypadají měděné či plechové. Mezi klasické řešení pak patří dřevo naskládané do koše. U krbu můžete mít jen jeden koš, ale klidně i celou sestavu, záleží na tom, jakým místem disponujete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47