Provoňte si advent netradičním věncem plným pomerančů

 Dům 
30. listopadu 2018 11:05 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Tento věnec vám nejenom krásně ozdobí dveře, ale hlavně provoní okolí Pinterest
Toužíte po netradiční adventní ozdobě na dveře a stále se vám nic nelíbí? Vyrobte si svou vlastní, a to ze sušených pomerančových plátků.

Vánoce se skutečně nezadržitelně blíží. Řada domácností se pomalu, ale jistě halí do sváteční výzdoby. Tuto neděli byste měli zapálit první adventní svíci a pověsit adventní výzdobu na dveře. Co si tak udělat takovou, která voní po pomerančích? Není to totiž nic složitého. 

Vůně pomerančů

Sušené plátky pomerančů si můžete buď koupit nebo si je nasušit sami doma. Nemusíte k tomu mít ani sušičku ovoce. Jednodušše si pomeranče i s kůrou nakrájejte na plátky, rozložte je na pečící papír a dejte na topení. Několikrát je přitom otočte. Asi za tři dny budou kolečka dostatečně prosušená a navíc budou nádherně vonět. A tato vůně přeci k Vánocům patří.

Srdce nebo kolečko?

Nyní si připravte korpus. Ten může být třeba ve tvaru srdce nebo klasický kulatý. Opět si jej můžete vyrobit sami doma. K tomu vám stačí tvrdý kartonový papír, na který si nakreslíte potřebný tvar, vystřihnete jej, uděláte v něm dírku a přivážete lýko. A nebo si zajděte do květinářství, kde si můžete koupit už hotový korpus, třeba ze slámy.

Nalepit a pověsit

Nažhavte si tavící pistoli a kolečka pomerančů postupně lepte na korpus. Hotový věnec můžete dozdobit například kousky skořice, hvězdičkami badyánu nebo jinou přírodní dekorací. To už záleží jenom na vaší fantazii. Jakmile lepidlo zaschne, můžete věnec pověsit a nechat rozvonět. Podobně snadno si můžete vyrobit i adventní kalendář. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47