Zbavte se předsudků vůči gumovým rukavicím. Výrazným způsobem vám usnadní domácí práce

 Dům 
03. prosince 2018 12:13 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Gumové rukavice vám výrazným způsobem usnadní práce v domácnosti Depositphotos
Možná jste z různých důvodů nikdy nevyzkoušeli, jaké to je, nosit při umývání nádobí gumové rukavice. Nejspíš to souvisí také s tím, že to nedělala ani vaše maminka, a proto jste si nevytvořili obdobný návyk. Není snadné zvyky měnit, ale za zkoušku, díky které se mytí nádobí stane pohodlnějším, nic nedáte.

Pokud máte představu, že bude otravné si je před začátkem práce navlékat a po ní zase svlékat, není tomu tak. Gumové pracovní rukavice se neoblékají natolik obtížně jako ty, které nosí například lékaři. Jejich nandání i sundávání je rychlé, snadné a nezabere vám více než pár sekund navíc.

Umývání nádobí je s nimi příjemnější

Nikdo si příliš nelibuje v seškrabávání připečených vajíček z pánvičky, kousky masa z pekáče nebo rýže přichycené na dně hrnce. Není moc příjemné, jak se nám při tom kousky jídla zachytávají na prstech a pod nehty. Když si ale na pomoc vezmete gumové rukavice, ta opravdu nechutná část umývání nádobí už se nebude zdát tak hrozná.

Blokují teplo

Čím víc horká je voda, tím rychlejší a efektivnější umývání nádobí je. Když budete mít na sobě rukavice, můžete pustit víc horkou vodu bez toho, aniž byste si popálili kůži. I když to pravděpodobně není doporučené zacházení, také v nich můžete bez obav setřít povrch sporáku i kolem plotýnek, na kterých jste právě něco dovařili.

Nebudete se v nich cítit tolik neohrabaně

Možná máte obavy, že rukavice budou překážet vaší zručnosti. Budete schopni ucítit malou lžičku v hrnci plném vody? Neupustíte na zem skleničku na víno? Odpověď je ano a ne. Díky povrchu rukavic bude váš úchop naopak ještě pevnější. Pokud máte nějaké další výhrady vůči umývání nádobí, třeba vám můžeme pomoci i s nimi.

Hodí se také na další věci

Když se budete chtít pustit do úklidu něčeho jiného, samozřejmě, že si budete muset vzít nové rukavice. Ale už se nebudete tolik štítit uklidit třeba prostory pod lednicí nebo ty nejzanesenější místečka v koupelně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47