I malé změny pomohou. Oživte vzhled koupelny i bez renovace

 Dům 
30. listopadu 2018 06:21 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I malé změny napomůžou k tomu, abyste se v koupelně cítili jako v lázních Depositphotos
Zatímco trochu oddechu a péče potřebujeme všichni, ne každý má to štěstí, že by si mohl vlézt do horké vany se sklenicí vína a dobrou knihou. To, že bydlíte v bytě, kde je pouze sprchový kout, ale neznamená, že si nemůžete dopřát pohodu a odpočinek, když vstoupíte dovnitř.

Udělejte pár jednoduchých změn, uvidíte jak velký vliv to může mít na to, jak se v koupelně cítíte.

Kupte si do sprchy nový závěs

Zdá se to jako něco příliš jednoduchého, ale když se nad tím zamyslíte, závěs do sprchy je skvělá příležitost, jak do koupelny přidat nějaké barvy a vzory, obzvlášť pokud jste v pronájmu a nechcete malovat. Jestli je vaše koupelna malá, zvolte závěs se vzory ve velkém měřítku. Pomůže to vytvořit iluzi většího prostoru. Pro koupelnu s nedostatkem přírodního světla je dobré vybírat světlé barvy, které celou místnost projasní.

Vyměňte sprchovou hlavici

Nemusíte se spokojit se slaboučkým kapáním, které vám sotva smyje z vlasů šampon. Pusťte se do trochy domácího kutilství a vyměňte svoji starší sprchovou hlavici za nový model. Je to tak snadné, že to určitě zvládne každý. Navíc abyste zabránili ucpávání hlavice, jednou za čas ji namočte do plastového sáčku naplněného octem a zajištěného gumičkou. Nechte působit několik hodin a potom vydrhněte. Zůstane jako nová.

Přidejte svazek eukalyptu

Nic nepůsobí víc odpočinkově než aromaterapie na konci náročného dne. Stejného efektu docílíte, když v koupelně zavěsíte svazek eukalyptu. Pára a teplo ze sprchy uvolní vůni. Pomůže vám to uvolnit dýchací cesty, ale také to bude moc hezky vonět.

Pověste si v koupelně voděodolné rádio

Další věc, která přispěje k navození odpovídající atmosféry, je voděodolné rádio. Když máte dobrou náladu, můžete si pustit něco energického, u čeho si zazpíváte, jestli chcete odpočívat, pustíte si uklidňující instrumentální hudbu. Rádia se dají pořídit za rozumnou cenu, lze je připojit k telefonu přes bluetooth nebo internet a jsou malé, takže nezaberou moc místa. Jestli si říkáte, že můžete k tomuto účelu použít klidně jen svůj telefon, máte pravdu, ale nedosáhnete takové zvukové kvality. Důkladné umytí také dokáže divy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve