Retro trendy v bydlení, které se vrací do módy

 Dům 
19. ledna 2019 16:20 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Máte přehled o tom, jaké staromódní trendy jsou opět populární? Depositphotos
Některé sezónní motivy jsou věčné. Jaro se nikdy neobejde bez květinových vzorů a podzim bez tartanu. Co se ale týče designových trendů v domácnosti, které přetrvávají, můžeme si být jistí, že jestli něco jednou bylo globálně populární, dříve nebo později se to vrátí zpátky.

Zde je několik z nich, které se začnou postupně vracet v letošním roce.

Retro spotřebiče

Už jsme zmínili, že do módy se budou vracet zaoblené tvary a odvážnější barvy. Spotřebiče v retro stylu zapadají přesně do této definice. Například sporáky inspirované dvacátými léty minulého století se vyznačují kulatými pochromovanými knoflíky a povrchem z nerezové oceli. Dále jsou čím dál populárnější spotřebiče se zaoblenými křivkami. Některé značky už začaly vyrábět retro kolekce a bude zajímavé sledovat, jaké další společnosti je budou následovat.

Chrom a ocel

Oblíbenost kombinace mosazi a zlata nebo jejich imitací dosáhla svého vrcholu, když si lidé uvědomili, jak luxusně a zároveň teple působí. Navíc jsou imitace mosazi cenově dostupné, takže si z ní každý může dovolit třeba kování nábytku, kohoutky a světla. Kyvadlo trendů se tedy posouvá zpátky ke studeným kovům. Ocelové a pochromované dekorace a doplňky se vrací zpět do módy. Pokud jste si ale mosaz oblíbili, můžete ji s dalšími kovy libovolně kombinovat.

Hořčicová žlutá

Design s nádechem sedmdesátých let byl už během minulého roku postupně na vzestupu. Hořčicově žlutá sice není barva, která by seděla každému do stylu, ale skvěle se doplňuje s neutrálními odstíny jako je černá nebo uhlově šedá. Asi se také příliš nehodí na velké plochy jako jsou stěny, koberce nebo pohovky, jestli ale chcete mít doma něco v barvě slunce, určitě seženete hořčicově žlutý polštářek nebo deku. Čtěte o dalších nejen barevných trendech, které budou v příštím roce populární.

Nábytek bez nožek

Hodně moderních koupelen je navrženo s vestavěnými skříňkami, které se vznášejí nad podlahou. Nejspíš to souvisí s tím, že chceme, aby náš prostor působil otevřeněji a vzdušněji. Kromě toho, že se zbavujeme nožek, je obzvláště v koupelnách stále populárnější styl osmdesátých let. Pokud tedy chcete něco moderního, můžete sáhnout po této kombinaci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve