Přivítejte doma jaro. Drobné úpravy udělají z vašeho bytu lepší místo

 Dům 
22. dubna 2019 07:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Příchod jara by se měl nějakým způsobem podepsat i na vaší domácnosti Depositphotos
Jaro už je v plném proudu a slunce a teplé počasí nás lákají ven. Váš domov si ale také zaslouží pozornost, a to nemluvíme pouze o jarním úklidu. Sezonní úpravy udělají z vašeho bytu lepší místo pro život po dobu celého jara a dokonce i léta.

Držte krok se změnami ročních dob a přizpůsobte jim svoje bydlení. Změny vám nezaberou moc času ani nebudou nijak drastické.

Matrace

Spousta moderních matrací mají jasně rozlišenou spodní a horní polovinu, a tudíž je nemusíte otáčet vzhůru nohama. Zřídka ale mají určeno, kam má přijít hlava a kam nohy. Otočte matraci, aby váha těla byla stejnoměrně rozložená v průběhu celého roku. Bude se opotřebovávat všude stejně a déle vám vydrží. Když už budete v tom, můžete se pustit i do velkého úklidu celé ložnice.

Ložní prádlo

Ukliďte do skříně flanelová prostěradla, teplé povlečení a deky a vyměňte je za lehčí materiály, jako je bavlna nebo len. Když už budete všechno měnit, zaměřte se na barvy a vzory, aby k sobě vše vzájemně pasovalo.

Závěsy

Možná jste nad výměnou závěsů ani nepřemýšleli, ale jestli ty, co máte, jsou z nějakých těžkých materiálů, jako je například samet, měli byste si stoupnout na žebřík a vybrat na teplejší měsíce něco jiného. Jednak dovnitř pustíte víc vzduchu a slunečního světla, ale také celý pokoj bude působit světleji a jasněji.

Rohožka

Po měsících plných sněhu a bláta vaše rohožka nejspíš nevypadá příliš hezky. Pokud je ta vaše vyrobená z odolných materiálů, jako je například kokosové vlákno, snadno ji vysajete nebo ostříkáte hadicí. Jestli už ji ale máte několik let, je pravý čas na to vyměnit ji za něco novějšího a svěžího.

Sprchový závěs

Jestli nemáte v koupelně mimořádně dobrou ventilaci, musíte jednou za čas vyměnit váš sprchový závěs. Jarní úklid je skvělá příležitost k tomu, abyste vyměnili ten starý, na kterém možná najdete i plíseň, a pořídit si nový. Pokud chcete, aby vám vydržel déle, je dobré jej jednou za pár měsíců vyčistit. Možná budete překvapeni, že většinu jich můžete klidně vyprat v pračce, když použijete k mytí ocet nebo šetrnější prací prášek. Při všem tom sundávání a vyměňování se vám naskytne možnost vyčistit i místa, která možná obvykle zanedbáváte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008