Venkovní kobereček se hodí i dovnitř domu. Je levnější a lépe se udržuje

 Dům 
09. dubna 2019 08:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při výběru koberečku do interiéru lze vybírat i ve venkovní sekci Depositphotos
Výběr správného koberečku je důležitý krok. Buď to může vzhled celé místnosti sjednotit, anebo naopak úplně rozbít. Navíc při vybírání musíme myslet na náročnost čištění a úklidu, finance a vaše děti nebo mazlíčka.

Pokud hledáte kobereček, který splňuje všechny vaše požadavky, ale zároveň chcete ušetřit, zkuste se podívat i do venkovní sekce. 

Koberečky z přírodních vláken

Pravdou je, že některé venkovní koberečky jsou vyrobené z plastu podobných materiálů zářivých barev. Najdeme mezi nimi ale i takové, které jsou vyrobené z přírodních vláken, jako je juta, sisal nebo bambus, které jsou rovněž velice odolné. Právě po něčem obdobném můžete sáhnout, pokud nechcete rozbít neutrální paletu barev, která převládá v celém domě, ale zároveň chcete přidat trochu struktury.

Odolají skvrnám i zápachu

Jestli máte pocit, že vaše dítě má sklon k nehodám a drobným katastrofám, nejspíš by se vám vyplatilo zvážit odolnost venkovního koberečku. Jsou vyrobeny tak, aby odolaly přírodním živlům. Navíc jsou z materiálů, které jsou rezistentní vůči plísním, a proto jsou perfektní, pokud chcete zabránit skvrnám a zápachu. Ušetříte si hodiny drhnutí.

Uvítají jej i majitelé domácích zvířat

Dlouhosrstí mazlíčci jsou roztomilí tak dlouho, dokud jsou všechny jejich chlupy na nich a ne na každém centimetru vašeho domova. Koberec s vysokým vlasem není pro tuto situaci úplně ideální, protože se z něj chlupy špatně dostávají. Venkovní koberečky naopak můžete najít i ve variantách s hladkým povrchem.

Ušetříte

Venkovní koberečky jsou téměř vždy levnější než ty do interiéru, protože kromě výrobního procesu vlna a podobné materiály jsou dražší než provázky a syntetická vlákna. Jestli jste kreativní, venkovní koberečky můžete snadno zapracovat do nejrůznějších designových stylů. Obzvláště pokud rádi vrstvíte struktury a barvy. Čtěte i další tipy, jakým způsobem v interiéru koberečky využít ve svůj prospěch.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty