Co byste si s sebou rozhodně měli vzít ze svého prvního bytu

 Dům 
20. května 2019 06:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obrázky se vyplatí schraňovat Depositphotos
První bydlení může pro někoho znamenat prostornou, příjemnou místnost, pro někoho jiného malý pokojíček sdílený se spolubydlícími. Většinou spousta nepříjmeností pramení z nedostatku prostředků. I když s sebou při budoucím stěhování nejspíš nepovezete levný nábytek z druhé ruky, jsou některé věci, které stojí za to zachovat.

Spousta lidí si nechává dekorace ze svých prvních bytů. Nejspíš to souvisí s tím, že je na rozdíl od třeba jídelního stolu snazší je přemístit. Se staršími, sentimentálnějšími kousky se také budete v novém prostoru dříve cítit jako doma. Dekorace rovněž nejsou drahé, ale mohou udělat velký dojem.

Když budete schraňovat umění, které časem nasbíráte, v momentě, kdy se přestěhujete do vysněného většího bytu, už budete mít připravenou malou galerii, kterou bude stačit jen pověsit.

Zarámujte je jednoduše

Může se to zdát očividné, ale rámy výrazně redukují opotřebování obrázků nebo plakátů. Držte se jednoduchých rámečků, které bude později snazší kombinovat. Obyčejné rámečky také znamenají, že se nebudete muset držet jedné barvy pohovky nebo stěny v obývacím pokoji. Můžete je měnit podle libosti a obrázky budou moct zůstat stejné.

Šetrné pověšení

Nepoužívejte k věšení hřebíky, které mohou poškodit nejen stěnu, ale také vaše obrazy. Místo toho sáhněte po šetrné alternativě, jako jsou například washi tape pásky nebo jiné lepící proužky, které nepoškodí zeď ani umění. Tato varianta se vám bude hodit i v případě, že v podnájmu nebudete moct zabíjet hřebíky.

Pečlivě balte

Umění, které shromáždíte, když je vám dvacet, budete muset pravděpodobně ještě několikrát přesunout. Ne každý byt bude mít to pravé místo pro každý plakát a obrázek. To ale neznamená, že byste jej měli vyhodit. Zabalte jej pečlivě do látky nebo bublinkové fólie a obzvlášť velký pozor si dejte na rohy a sklo. Pokud nemáte plakáty zarámované, můžete je uložit do válečku, který bude skladnější. Mezi kousky, které stojí za to zachovat, patří i fotografie. Zde je několik tipů, jak fotit jako profesionál.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod