Jak snížit výpary z kuchyně na minimum

 Dům 
29. června 2019 10:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vůně jídla by měla zmizet hned po tom, co dovaříte Depositphotos
Výpary z kuchyně nám nepřipadají tak hrozné zatímco vaříme. Nikdo se ale nechce probudit s plným nosem pachů od včerejší večeře. Nejúčinnější je zbavit se veškerých odérů předtím, než vám zaplaví celou domácnost.

Místo toho, abychom odstraňovali pachy poté, co nasáknou do okolí, snažme se zabránit tomu, aby se vůbec dostaly do vzduchu a nasákly do zdí, textilu, nábytku a všeho ostatního. Pokud hledáte něco spolehlivějšího, než je pouze digestoř, zde je několik nápadů.

Povařte směs vody a octa

Pára je mocná zbraň, která vám pomůže v boji s pachy. Když víte, že budete vařit ingredience, které výrazně voní, dejte na vedlejší plotýnku kastrůlek, vlejte do něj půl hrnku octa a půl hrnku vody a povařte tuto směs ve stejné době jako jídlo. Pára vstřebá nepříjemný odér a když zároveň zapnete i digestoř, výsledek bude ještě lepší.

Vezměte si na pomoc vonnou směs

Stejně jako ocet bude fungovat i povaření vonné směsi, která může obsahovat například pomerančové nebo citronové slupky, hřebíček a skořici. Pára obdobně absorbuje pachy, které nechcete cítit ve zbytku bytu, zatímco směs koření za sebou zanechá příjemnější vůni. Rozhodně do směsi zakomponujte nějaké citrusy, které jsou známé pro svoji schopnost pohlcovat nepříjemné pachy.

Vyzkoušejte čističku vzduchu

Další možností je přenosná čistička vzduchu, kterou můžete zapnout během vaření. Nejenže se zbavíte zápachu, ale také ze vzduchu odstraníte bakterie, plísně a další škodliviny. 

Pomůže i miska jedlé sody

Jedlá soda je skvělá v tom, že pachy pouze nemaskuje, ale absorbuje je. Proto je dobré mít misku jedlé sody poblíž, když používáte ingredience s výraznými vůněmi, obzvláště pokud se jedná o kyselá jídla jako jsou ryby, rajčata a další zelenina. Většina zápachů je kyselá, a proto si s nimi poradí neutralizační činidlo jako je jedlá soda, která je schopná vybalancovat pH a zároveň odstranit pach. Zápach přímo souvisí s pořádkem. Čtěte tipy, jak zachovat čistotu v kuchyni.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008