Důvody, proč i čistá koupelna stále vypadá neuklizeně

 Dům 
28. června 2019 19:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pocit čistoty ani tolik nesouvisí s nekonečným drhnutím, jako spíš s drobnými detaily Depositphotos
Často se mluví o tricích a radách, jak rychle a efektivně dosáhnout toho, aby naše domácnost vypadala upraveněji a čistěji, než ve skutečnosti je. I když nemáte čas na důkladné drhnutí, pořád doma můžete mít pocit svěžesti a čistoty. Problém je, pokud je to u vás naopak. Všechno je řádně vydrhnuté, ale navenek vše vypadá chaoticky a neuklizeně.

Pokud bojujete s něčím obdobným, zde je několik rad, na co se zaměřit v případě, že jste právě strávili hodinu čištěním koupelny, ale z nějakého důvodu se vám pořád nezdá uklizená. Je možné, že chybujete v některé z následujících věcí.

Mokré povrchy

I kdybyste vyčistili koupelnu před pěti minutami, někdo přišel dovnitř a u umyvadla by byly cákance vody, vaše koupelna nebude na první pohled zářit čistotou. Někdy je umístění umyvadla a kohoutku tak nešťastné, že se alespoň několika kapkám nevyhnete. V tom případě by nebylo od věci umístit k umyvadlu hadřík, který může každý při odchodu s koupelny použít. 

Zmuchlané ručníky

Ručníky na ruce nebo na tělo ledabyle přehozené přes topení nebo okraj sprchového koutu způsobí to, že celá koupelna bude působit rozházeně. Když si dáte práci se skládáním tak, aby ručníky vypadaly hezky na pohled a zároveň byly po ruce, celkový vzhled bude rázem uhlazenější. V případě, že ručníky věšíte, dávejte pozor, aby nešla vidět cedulka.

Odpadkový koš bez víka

Nikdo se nechce dívat na cizí odpadky, a už vůbec ne v koupelně. Nejenže to není příjemné, ale také koupelna působí víc nelibě, než ve skutečnosti je. Schůdným řešením je koš, který otevřete sešlápnutím. V koupelně odhalujeme svoje soukromí stejně jako třeba v ložnici, a proto je dobré dbát na to, abychom nepůsobili jako špindíry.

Šmouhy od mýdla na dávkovači

Když vidíme mýdlo odkapávající z dávkovače, je nám hned jasné, že si tam před námi někdo umýval ruce, nechal po sobě nepořádek a od té doby to nikdo neuklidil. Před tím, než přijdou hosté, se ujistěte, že všechno, co budou používat, vypadá reprezentativně. Jestli máte chuť pouštět se do větších akcí za cenu, že vaše koupelna bude vypadat jako ze škatulky, můžete se pustit do čištění spár.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008