Vytvořte si doma perfektní kancelář. Jaké nezbytnosti by měla mít?

 Dům 
20. června 2019 12:14 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vzhled pracovny může podpořit vaši pracovní morálku Depositphotos
Stále více lidí pracuje z domova a právě tento benefit patří mezi ty nejoblíbenější. Není divu. Každý by se určitě rád vyhnul rannímu dojíždění, obzvláště pokud doma máte útulnou pracovnu, ve které je klid a ve které se vám dobře soustředí.

Často se ale stává, že náš domácí pracovní prostor není ideální. Největší chybu, kterou lidé při výběru pracovny dělají, je to, že si myslí, že jde o nějaký magický, skrytý prostor, ve kterém se práce udělá sama.

Když máte například děti, je těžké ukrást si chvilky, ve kterých byste mohli nerušeně pracovat. Místo toho začněte pracovnu brát spíše jako prostor, který vám bude pomáhat zakomponovat produktivitu do vašeho každodenního života. Zařiďte si místo, na kterém si mohou mladší děti hrát nebo starší děti psát úkoly, až dokončíte několik úkolů.

Jak ale udělat z ucházející pracovny opravdu skvělou domácí kancelář? Zde je několik nezbytných vlastností, které by měla mít.

Dá se využít i jinak

V ideálním případě byste měli být schopni vaši pracovnu využít i jiným způsobem po tom, co dokončíte práci. Pokud máte například dostatečně velkou vestavěnou skříň, můžete využít ji jako pracovnu. Když splníte všechny úkoly, stačí zavřít dveře a zapomenout na práci. Půjde to snadněji, když nebudete mít nic spojeného s prací na očích. Budete mít soukromí na práci a zároveň ji oddělíte od svého domácího života.

Není příliš blízko u kuchyně nebo koupelny

Špatný nápad je umístit pracovnu blízko kuchyně nebo koupelny, kolem kterých je zpravidla největší provoz. Pohyb ostatních členů domácnosti by vás rušil. Místo toho si najděte odlehlejší koutek v ložnici nebo třeba v podkroví, kde se vám bude lépe soustředit.

Má hodně přirozeného světla a výhled

V místnosti osvětlené zářivkou s výhledem na cihlovou stěnu se nám bude pracovat špatně. Velká okna a hezký výhled, který bude ladit s vaší osobností, jsou velkou výhodou. Může to být třeba vaše oblíbená ulice nebo nějaký uklidňující kus přírody. Pracovnu lze vykouzlit i v malém bytě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008