Jednoduchá metoda, jak rychle a efektivně vyčistit ledničku

 Dům 
17. srpna 2019 09:09 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ulehčete si práci při úklidu kuchyně Depositphotos
Mít čistou ledničku, než se pustíte do vaření, je to samé, jako mít před sebou čerstvou paletu barev předtím, než se pustíte do malování. Všechno, co potřebujete, je před vámi úhledně rozložené a dostupné tak, abyste se mohli soustředit na proces tvorby. Díky čisté lednici také ušetříte peníze, protože minimalizujete plýtvání jídlem.

Důkladné vydrhnutí ledničky zahrnuje dva úkony. Musíte vyjmout všechny potraviny z ledničky a vyčistit prázdné poličky i ostatní plochy. I když vám to nezabere víc než půl hodiny, přeci jen to může být trochu namáhavé. 

Nejotravnější částí je umývání poliček. Musíte je vytáhnout, abyste mohli vyčistit vnitřek ledničky, a přitom vám nestálo nic v cestě. Do dřezu se nevejdou, takže když je čistíte, často si našplícháte všude po kuchyni i na svoje oblečení.

Ulehčete si práci

Naštěstí si ale můžete ulehčit práci něčím, co máte v kuchyni po ruce, a to je vaše myčka. Naložte do myčky všechny poličky, zásuvky a nádoby z lednice, které se do ní vejdou, a práce najednou máte o polovinu méně.

Na co si dát pozor

Ujistěte se, že je pro všechny části bezpečné dát je do myčky. Poličky, které mají zabudovaná LED světýlka, pravděpodobně v myčce vyčistit nemůžete. Některé plastové nádoby mohou být příliš tenké na to, aby vydržely extrémní teplotu v myčce. V případě, že někde najdete manuál k myčce (může být dostupný i online), můžete se v něm dozvědět, které části lze v myčce mýt.

Abyste zabránili prasklinám způsobeným náhlou změnou teploty, nechte věci z ledničky chvíli stát venku při pokojové teplotě. Teprve potom je uložte do myčky a spusťte cyklus. 

Čas, který ušetříte tím, že nebudete muset vyjímatelné části umývat ručně, lze využít k tomu, abyste umyli zbytek ledničky, a celá práce tak bude rychleji hotová. Navíc se můžete pustit i do pořádného očištění nádob a lahviček, které v ledničce stojí delší dobu, a jsou tak i více umazané. K lepší údržbě vám dopomůže také lepší organizace ledničky.

Zápach v lendici

Někdy stačí dát do zapáchající lednice nakrájený citron či pomeranč a zápachu se zbavíte. V některých případech je však potřeba podniknout ještě další kroky, které zápach vyženou. Více na toto téma jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve