Ne každý kus nábytku se dá zachránit novým nátěrem. Kdy se do natírání raději nepouštět?

 Dům 
16. srpna 2019 12:43 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne každý kus nábytku se dá zachránit novým nátěrem Depositphotos
Přetřít nábytek barvou, která se vám víc hodí ke zbytku interiéru, je jednoduchá práce, kterou sami zvládnete během jednoho víkendu. Výsledek můžete buď milovat, anebo budete litovat, že jste se do celého projektu vůbec pouštěli.

Přetřením nábytku dosáhnete rychlé a efektivní změny. Existuje ale několik situací, ve kterých to není to nejvhodnější řešení.

V případě, že neplánujete vše náležitě připravit

Máte chuť přeskočit všechny přípravné práce, které jsou potřeba před samotným natíráním? Vezměte si například skříňky v kuchyni. Nemůžete se vrhnout na nanášení základové barvy na vrstvu zažrané špíny, která se v kuchyni usazovala posledních dvacet let. V kuchyni se hromadí spousta výparů a cákanců, které musíte pořádně vyčistit, aby barva na povrchu dobře držela. V opačném případě by se začala odlupovat. Pokud se znáte a víte, že nejste odhodlaní projít si celým procesem, raději se do natírání vůbec nepouštějte.

Dřevo je nové

Na druhou stranu vás může lákat natřít dřevěný nábytek, který jste si právě pořídili. Nejdříve přemýšlejte nad tím, jestli dřevo opravdu chcete schovat pod vrstvu barvy. Jako další otázka se nabízí, zda je dřevo správně ošetřeno a na barvu připraveno. Jestli si na všechny otázky odpovíte kladně, teprve poté se můžete pustit do práce.

Nevíte, co se s nábytkem dělo dříve

Když si pořídíte starožitný kousek, na kterém by se hezky vyjímal nový nátěr barvy, postupujte opatrně. Poslední nátěr může mít jiný základ než ten, jaký se chystáte použít vy, a to by nemuselo dělat dobrotu. Pokud se chcete co nejlépe připravit, pořádně povrchy vyčistěte a obruste. 

Nábytek je ve velmi špatném stavu

Změna barvy nezachrání všechno. V případě, že si děláte iluze, že novým nátěrem zachráníte kousek, který už je na odpis, raději se s ním rozlučte. Co všechno je dobré vědět, než se pustíte do natírání skříněk v kuchyni.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod