Levný pomocník téměř na všechno? Naučte se používat aviváž v celé domacnosti

 Dům 
24. listopadu 2019 10:00 / Eva Vogelová
  5
📷
5 fotografií v galerii
S aviváží můžete odstranit i mastnotu Depositphotos
Aviváž se dává do pračky, aby provoněla a změkčila vyprané oblečení. Patrně by vás nikdy nenapadlo, že aviváž můžete použít ještě i k dalším činnostem. Pomůže vám zejména s úklidem domácnosti. Zjistěte, k čemu dalšímu ji použít.

Pokud máte doma velké množství aviváže, nepoužívejte ji jen na praní prádla. Zaměřte se i na jiné věci v domácnosti. Pomůže vám třeba s odstraněním starých tapet. Inspirujte se dalšími tipy.

Zbavte se snadno starých tapet

Rozhodli jste se, že se zbavíte starších tapet, které už nevypadají dobře a dávno vyšly z módy? Jde o velmi pracnou a nepříjemnou záležitost. Náročnou práci si však můžete ulehčit s pomocí aviváže. Vezměte si misku a do ní nalijte aviváž s vodou v poměru jedna ku jedné.

Smíchaný prostředek můžete nalít do rozprašovače a tapety s ním postříkat těsně před stržením. Pokud nemáte doma rozprašovač, vezměte si hadřík a namočte ho do směsi. S ním pak potřete staré tapety a po chvíli je začněte odstraňovat.

Opravte zaseklý zip

Nosíte často mikiny či bundy se zipem? Někdy se vám může stát, že se zip zasekne. Zpravidla se to děje v nejméně vhodnou chvíli. Většinou když zrovna spěcháte do práce. Pokud budete mít doma aviváž, nepříjemný problém vyřešíte během malé chvilky. Kápněte na zaseklý zip dvě kapky, čímž jej zase rozpohybujete.

Vyčistěte kartáče a hřebeny

Kartáče a hřebeny je potřeba také jednou za čas vyčistit. Usazují se na nich nejrůznější nečistoty nejen z vlasů. Zbavíte se jich snadno s pomocí aviváže. Do misky či umyvadla nalijte zhruba dva litry vody a půl deci aviváže. Položte hřebeny a kartáče do smíchaného roztoku. Nějakou dobu je tam nechce ležet a poté ještě umyjte nánosy nečistot, které tam mohly zbýt. 

Vyzrajte nad mastnotou a nevzhlednými šmouhami

Možná vás překvapí, že aviváž patří i do kuchyně. Poradí si totiž s mastnotou. Umyjte s ní třeba troubu či hrnce. Kromě toho můžete s aviváží vyčistit i dvířka od kuchyňské linky či skleněné skříňky, na kterých se objevily šmouhy.

Připravte si litr vody a zhruba čtvrt deci aviváže. Směs promíchejte a můžete s ní umýt téměř celou kuchyň. Myčka vám pomůže s úklidem domácnosti. Co všechno do ní můžete dát?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve