I nudné schodiště lze snadno proměnit v umělecké dílo

 Dům 
19. února 2020 13:03 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
I staré schodiště lze snadno oživit Depositphotos
Pokud žijete v bytě či domě, ve kterém je také schodiště, možná vás trápí, že vypadá poněkud nudně. Nemusí tomu tak být. Docela snadno můžete proměnit vaše schodiště v zajímavý 3D obraz.

Schodiště plní především praktickou funkci, ale to neznamená, že musí vypadat nudně. Existují také různá designová schodiště, která jsou šperkem sama o sobě, ale ne každý si takovou parádu může dovolit. Pokud chcete své schodiště oživit za pár stovek, poohlédněte se po speciálních nálepkách na schodiště. Můžete s jejich pomocí snadno dodat schodišti šmrnc.

Dejte ale pozor, abyste vybrali vhodný vzor. Obzvláště, pokud je schodiště součástí interiéru. Je dobré, když schodiště pěkně ladí se zbytkem vybavení. Volte proto s rozvahou. Můžete klidně sáhnout i po velmi výrazném vzoru, ale pamatujte na to při zařizování zbytku místnosti, ať nakonec celek nepůsobí přeplácaně.

Široký výběr vzorů

Samolepky dokáží dodat šmrnc i tomu nejobyčejnějšímu schodišti. Mají 3D efekt a jsou velmi odolné, takže vám nijak nezkomplikují běžnou údržbu. Trh nabízí obrovské množství vzorů. Romantici si tak mohou pořídit různé květinové vzory, milovníkům přírody se po schodišti může valit vodopád nebo cokoliv jiného. Existují i tapety imitující kámen. Nálepky jsou cenově dostupné snad každému, třináctidilný set lze pořídit za přibližně 600 korun.

Voděodolné samolepky

Pokud byste si z nabídky nálepek na schodiště nevybrali, můžete si obrazec vytvořit i jinak. K dostání jsou například různé voděodolné samolepky, které se hodí například do koupelny, kde mohou snadno a rychle zkrášlit třeba sprchový kout. Pokud si vyberete, můžete si jimi schody polepit. Dekorativní samolepky využívají lidé i na podlahy, vyjde to totiž rozhodně levněji než nákladná rekonstrukce. Samolepky je nutné vždy aplikovat na hladký a čistý povrch.

Štětec a barvy

Pokud se vám na schodiště nechce nic lepit, ale přesto jej budete chtít proměnit v umělecké dílo, můžete jej jednoduše pomalovat podle své fantazie. Pokud ale nejste výtvarně nadaní, raději tento úkol svěřte profesionálovi, ať výsledek opravdu stojí za to. Pokud se rozhodnete zkrášlit schodiště pomocí štětce a barev, volte takové, které odolají vodě, aby se vám obrázek po prvním vytírání nesmazal. O tom, jak efektivně využít prostor pod schodištěm, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47