Vyčistěte vaši toaletu snadno a levně

 Dům 
30. května 2020 13:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Čistit toaletu jedlou sodou s octem jde i s úsměvem Depositphotos
Úkol udržovat záchod v pořádku je náročný a neoblíbený. Pokud používáte nejrůznější čističe, WC gely, osvěžovače a vadí vám vodní kámen, skvrny a nečistoty, které odolávají drhnutí, nabízí se vám ekologicky příznivá alternativa, která vás vyjde daleko levněji než chemické přípravky.

V udržovaných a útulných domácnostech je čistá, voňavá toaleta základním standardem. Docílit daného výsledku není vždy jednoduché, pokud máte doma tvrdou vodu, která zanechává v míse vodní kámen. Lety prověřená metoda vám ušetří námahu i peníze.

Zázračný ocet v domácnosti

Obyčejný ocet je účinný a šetrný při úklidu v domácnosti. Přesto, že se jedná o velmi slabou kyselinu, pro životní prostředí nepředstavuje žádné nebezpečí, nezpůsobuje problémy čistírně odpadních vod. Zředěný vodou slouží jako mírné dezinfekční čistidlo a leštidlo. Působí velmi dobře na připálené nádobí, odstraňuje mastnotu a usazenou špínu. Octem vyčistíte myčku, lednici, pračku, mikrovlnnou troubu a můžete ocet použít místo aviváže. Působí skvěle při odstraňování vodního kamene z obkladů usazených v rychlovarné konvici a nánosu ve vanách, umyvadlech a toaletách.

Úklid domácnosti je snadný se sodou

Bílý prášek, který je nenápadný, je neocenitelným pomocníkem v domácnosti. A jasnou jedničkou při odstraňování skvrn, čištění textilií a odstraňování zápachu. Soda velmi dobře funguje při mytí nádobí, při odstraňování připečených skvrn z trouby a pekáčů. S octem tvoří při úklidu jasnou jedničku a perfektně se doplňují. 

Zářivá toaleta

Chcete-li odstranit větší znečištění toalety, vyberte vodu z mísy pomocí kelímku a nalijte dovnitř litr octa a nechte působit ideálně přes noc. Ještě lepšího účinku dosáhnete, když ocet před použitím zahřejete. Při běžném úklidu aplikujte trochu octa po celé míse,

Nezapomeňte ani na místa pod okrajem. Na špatně dostupná místa umístěte ubrousky, které namočíte v octu. Nechce krátce působit a opláchněte. Pro dokonale čistý záchod je dobré využít kombinované účinky octa a jedlé sody. Půl hrnku jedlé sody rozetřete po celé míse, do rozprašovače nalijte ocet a poté polívejte. Okamžitě začne probíhat chemická reakce, směs pění a šumí, ale to není na závadu. Minimální doba působení je 30 minut, ale směs nechejte působit klidně celou noc. Poté ji setřete a mísu opláchněte vodou. Vůni a svěžest vaší toaletě dodá pár kapek esenciálního oleje, které přidejte do mísy společně se sodou a octem. Dále čtěte: Nepleťte si záchod s odpadkovým košem! Vykrmujete tím nejen potkany.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve