Lidé se při zařizování koupelny dopouštějí tří častých chyb. Vyvarujte se jich

 Dům 
26. května 2021 11:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rekonstrukci koupelny dobře promyslete Depositphotos
Rekonstrukce koupelny není činnost, kterou by člověk dělal příliš často. Jde obvykle o velký stavební zásah, navíc modernizace koupelny vyjde na dost peněz. I z těchto důvodů je dobře, pokud se vyvarujete nejčastějších chyb, kterých se lidé při jejím zařizování dopouštějí.

Žádný učený z nebe nespadl a o zařizování koupelny to rovněž platí. Pokud se tedy chystáte budovat novou koupelnu či rekonstruovat tu starou, je dobré se poučit z chyb druhých a neopakovat je. Představíme vám ty nejčastější přešlapy.

Neignorujte velikost místnosti

Každý má koupelnu jinak velkou a je naprosto zásadní z těchto rozměrů vycházet. Zdá se to být jako samozřejmost, ale ne každý to respektuje. Největší potíže vznikají v malých panelákových koupelnách, do kterých se jejich majitelé snaží vtěsnat za každou cenu co nejvíce zařízení. Častokrát je přitom lepší, když se rozhodnete buď pro vanu, nebo sprchový kout. Šalamounským řešením je pak pořídit si vanu, kterou opatříte sprchovou zástěnou.

Vyvarujte se nevhodných materiálů

Při zařizování koupelny mějte na paměti, že jde o vlhké prostředí. Pokud do koupelny zvolíte nevhodné materiály, velmi brzy se zničí a vám zůstanou oči pro pláč. Vždy proto vybírejte takové, které jsou speciálně určeny do koupelny, mohou přijít do kontaktu s vodou a nevadí jim ani pravidelná údržba čisticími prostředky. Berte zřetel zejména na materiál koupelnového nábytku, všímejte si i jeho povrchové úpravy. Co se týká podlahy, rozhodně neplatí, že můžete volit jen dlažbu. Do koupelny se hodí i vinylová podlaha, linoleum nebo přírodní korková podlaha.

Ne vždy se vyplatí šetřit

Někdy má člověk rozpočet na modernizaci koupelny hodně našponovaný a má pak tendenci šetřit prakticky na všem. Ne vždy je to ale dobrá cesta. Například na vodovodní baterii se šetřit moc nevyplácí. Jde o jeden z nejpoužívanějších prvků v koupelně a když sáhnete po nejlevnějším a nekvalitním výrobku, brzy bude baterie poškrábaná a také nemusí odolat tlaku vody nebo vodnímu kameni, což může vyústit až v její rozlomení. A podle čeho poznáte kvalitu? Orientovat se můžete například podle toho, že osvědčení výrobci nabízejí prodlouženou pětiletou záruku. A pokud vás zajímají nejnovější barevné trendy, které budou letos v koupelnách in, přečtěte si náš článek zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008