Jak často by se mělo důkladněji uklidit v kuchyni
Začněme tím, co potřebuje vyčistit nejčastěji. V kuchyňském dřezu se ve velkém množství hromadí mikroorganismy. Z toho důvodu se doporučuje umývat dřez každý den. Účinné je postříkat ho dezinfekčním prostředkem, který setřeme vlhkým hadříkem.
Pokud se chcete ujistit, že máte jídlo uložené v prostředí bez bakterií, postarejte se, abyste měli čistou ledničku. Setřete poličky jednou týdně směsí vody a octa v poměru jedna ku jedné. Stejným roztokem umyjte ledničku i zvenčí a nechte její dveře na chvilku pootevřené, aby vše vyschlo.
Trouba by se měla vyčistit alespoň jednou za půl roku. Můžete ji uklidit přes noc, kdy ji nepoužíváte. Pro začátek vyjměte přihrádky a nechte je odmočit v horké vodě. Dále vystříkejte vnitřek čistícím prostředkem na trouby a nechte působit několik hodin. Potom jednoduše vše setřete.
Sporák a kuchyňskou linku je dobré uklidit po každém vaření. Postačí k tomu houbička a čistící prostředek na mytí nádobí.